Holnap reggel becsengetnek az iskolákban


2020-08-31 20:55:23  | cikk: Babos Petra  | 


Holnap reggel becsengetnek az iskolákban főképe
Szeptember 1-jén, azaz holnap reggel becsengetnek az általános-és középiskolákba, ismét élettel telnek meg az oktatási intézmények. A koronavírus járvány új kihívások elé állította az intézményeket. Erről Egyházi Andrea, a Pápai Tankerületi Központ igazgatója beszélt.
Mint mondta, az első hullám tapasztalataival a hátunk mögött minden okuk megvan a bizakodásra.
Egyházi Andrea, a Pápai Tankerületi Központ igazgatója

-Ugyan hagyományos tanévkezdésre készülünk, de a 2020/2021-es tanévkezdés minden tekintetben rendhagyó lesz a tanárok, diákok és szülők számára is. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Operatív Törzs és a Nemzeti Népegészségügyi Központ részletes ajánlást dolgozott ki, amit minden köznevelési intézmény vezetőjéhez eljuttattak. A tanévkezdésre kidolgozott eljárásrend a megelőzés minden lehetőségét tartalmazza és alkalmas arra, hogy azt minden iskolánk a saját viszonyaira adaptálja. A tanárok, diákok és szüleik az előző félévben, a járvány idején már bizonyították, hogy a legnehezebb viszonyok között is helytállnak - tudtuk meg Egyházi Andreától, aki kiemelte, céljuk, hogy elkerüljék a járványhelyzet kedvezőtlen alakulását a normális tanítási munkarend legteljesebb megőrzése mellett.
-Az elmúlt hetekben sokat dolgoztunk azon, hogy a kedden kezdődő 2020/2021-es tanévben minden intézményünk készen álljon a biztonságos tanévkezdésre. A tankerületi igazgató kiemelte, a mai napon a tankerület által kiszállításra került fertőtlenítőszerek az Operatív Törzs által biztosított és a kormányhivatalok által elosztott készletek. A központosított beszerzés keretében a korábban a Pápai Tankerületi Központ által megrendelt kéz-és felületfertőtlenítőt is a mai napon szállítottuk ki az intézményekbe. Ebben a rendhagyó tanévkezdésben embert próbáló feladatokon vagyunk túl és nézünk elébe. Vezetőként, intézményvezetőként különösen fontos az emberség, a tanulókért és a kollégákért történő felelősségvállalás, a szakmai munka irányítása mellett a napi operatív munkában a kreativitás, a problémamegoldás és a rendkívül jó együttműködés és az összefogás. A Pápai Tankerületi Központ az elmúlt évekhez hasonlóan, a jövőben is biztosítani kívánja a minőségi pedagógiai munka feltételeit az előttünk álló tanév során.
-Beiratkozási adataink alapján közel 800 kisgyermeket írattak be az általános iskola első évfolyamára. Gimnázium kilencedik évfolyamán több mint 350 fő kezdte meg tanulmányait. Általános és középiskoláink összes tanulói létszáma meghaladja 7200 főt, amely még kiegészül az alapfokú művészeti iskolába beiratkozókkal -tájékoztatott Egyházi Andrea.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!