Dr. Áldozó Tamás: a járványügyi helyzet javuló tendenciát mutat


2020-08-31 18:13:16  | cikk: HuHa  | 


Dr. Áldozó Tamás: a járványügyi helyzet javuló tendenciát mutat főképe
Az elmúlt egy hét járványhelyzetre vonatkozó adatait összegezte ma délutáni sajtótájékoztatóján dr. Áldozó Tamás polgármester. Mint mondta, mind a zárlat alá helyezett megerősített, pozitív esetek száma, mind az összes karanténok száma csökkent az egy héttel ezelőttihez képest.
-Ez a csökkenő változás egy belső dinamizmust takar - hívta fel a figyelmet a városvezető, majd kifejtette, a pozitív esetek számában a 27-ről 21-re történő csökkenést az okozta, hogy 16 esetben megszüntettek korábban elrendelt zárlatot - ennyien minősültek gyógyultnak a korábbi fertőzöttek közül -, de 10 esetben zárlatot rendeltek el, vagyis ennyi új, igazolt eset lett Pápán. Mint arról korábban hírt adtunk, az új esetek többsége egy lakcímhez kötődik, egy családot érint.
-A tendencia mindenképpen jó, reméljük tartós lesz és konszolidálódik a helyzet - jelentette ki, emlékeztetve arra, hogy a járvány csúcspontján, augusztus 12-13-14-15-én 43 megerősített eset volt Pápán, ami mostanra kevesebb mint a felére csökkent.

Az összes elrendelt karantén száma is csökkent az elmúlt egy hétben - tájékoztatott a városvezető. Míg augusztus 24-én 75-en voltak karanténban, addig ma, augusztus utolsó napján 62 karanténhatározat van érvényben. Emögött is egyfajta dinamizmus van és a karanténosok között egyre több azok száma, akik külföldről érkeztek városunkba munkavégzés céljából, az ő esetükben kötelező 2 hét karantént elrendelni. Így ezek az esetek nem a korábban Pápán tapasztalt pozitív esetek kontaktjai.
-Augusztus 14-én és 15-én 306 karantén volt hatályban, augusztus 31-ére ez a 20 százalékára csökkent - tette hozzá, a mai 62 karanténról szóló tájékoztató kapcsán.

A polgármester a sajtótájékoztatón azt is elmondta, az Egyesített Szociális Intézményben továbbra is érvényben vannak a korlátozó intézkedések, vagyis a bentlakásos idősotthonokban kijárási, látogatási és felvételi tilalom van érvényben. Az önkormányzat továbbra is az óvatosságra és a megelőzésre törekszik és nem enyhít a korábbi szigorításokon.
Dr. Áldozó Tamás arra figyelmeztetett, országszerte ismét nő a fertőzöttek száma, egyre több településen jelent komoly fenyegetést a vírus, intézményeket zárnak be vagy korlátozásokat vezetnek be, hasonló intézkedéseket vezetnek be, mint Pápán. Fennáll a veszélye annak is, hogy Pápán is lesznek újabb fertőzöttek, hiszen ezt nem lehet kizárni. Ezért azt kérte, hogy mindenki tartsa be a megelőzési óvintézkedéseket: tartsa meg a távolságot másoktól és ahol előírás, viselje az arcmaszkot, méghozzá szabályosan.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!