Hozta a kötelezőt a Perutz


2020-08-30 20:58:15  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: archív  | 


Hozta a kötelezőt a Perutz főképe
Mindhárom pontot elhozta a sereghajtó Balatonfüred otthonából a Perutz FC, mely Nagy és Irmes góljával 2-0-s sikert aratott.

Balatonfüred - Perutz FC 0-2 (0-1) Gsz.: Nagy T., Irmes

Balatonfüred: Szmola - Sowunmi, Géringer, Pápai ('61 Bartha), Csikós, Markó, Tetézi, Schillinger, Burucz, Szalai ('71 Szabó), Bene ('46 Emperger)

Perutz FC: Szigeti - Nagy T., Koronczai, Császár ('80 Baldauf), Böröczky - Bence, Kalász, Hanzl ('71 Németh), Szilágyi - Skriba, Szabó Zs. ('61 Irmes)

Esélyesként és kimondva is a három pontért utazott Balatonfüredre a pápai csapat, mely kipihenve készülhetett a Balaton-parti túrára, hiszen a hétközi, Puskás Akadémia II. elleni találkozója elmaradt. A hazaiak rajtja nem úgy sikerült, ahogy azt szerették volna, hat meccsen csak egy pontot szereztek, mindössze három gólt lőttek és 16-ot kaptak, nem csoda, hogy ilyen mutatókkal a csoport sereghajtója volt Sowunmi Thomas alakulata.

A megyei derbin - ahogy arra számítani lehetett - a pápaiak irányítottak, fölényben futballoztak, több ígéretes ziccert is kidolgoztak, ám nem sikerült a kapuba találni. A sok kimaradt lehetőség után a 40. percben szerezte meg a vezetést a Perutz, egy nagy bedobás után Nagy Tamás bólintott a kapuba 0-1. A második félidő 30. percében Skriba került ziccerbe, lövését Szmola bravúrral védte, a kipattanót a csereként pályára lépő Irmes egy szépségdíjas, ollózós mozdulattal váltotta gólra és állította be a 0-2-es végeredményt.

Lengyel Ferenc: Nehéz mérkőzésre számítottam, az is lett, amiért főleg mi vagyunk a felelősek, hiszen 0-0-nál több helyzetet is elpuskáztunk. Az egész találkozón kezdeményezőleg, gólra törően játszottunk, ám a befejezésekbe hiba csúszott. Nagy Tamás góljával aztán megtört a jég, 1-0-s félidő után a második játékrészben Irmes találatával pedig eldőlt a meccs, eredményben is kijött az osztálykülönbség. El kell ismerni, a hazaiak kontrából kétszer eljutottak a kapunkig, ám ha belőjjük a helyzeteket, nagyobb arányban is nyerhettünk volna. Mindent összevetve örülök a győzelemnek, támadásban úgy érzem, előreléptünk és végre nem kaptunk gólt.

A pápai csapat szeptember 5-én szombaton 18 órai kezdéssel a BKV Előrét fogadja.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!