Üléseztek a testületek Tapolcafőn és az Öreghegy-Kishegy-Törzsökhegy Városrészben


2020-08-26 19:39:23  | cikk: Babos Petra  | 


Üléseztek a testületek Tapolcafőn és az Öreghegy-Kishegy-Törzsökhegy Városrészben főképe
A pénteki városi képviselőtestületi ülést megelőzően ülésezett a Borsosgyőri, a Kéttornyúlaki, az Öreghegy-Kishegy-Törzsökhegy és a Tapolcafői Városrész Önkormányzatának Testülete. Ma a Tapolcafői Városrész Önkormányzata és az Öreghegy-Kishegy-Törzsökhegy Városrész Önkormányzata tartotta a soron következő ülését. Mindkét ülésen megtárgyaltak a városrész 2020. évi költségvetését.
Zsegraics Gyula elnök Tapolcafőn ennek kapcsán elmondta, az idei évben egy millió Ft áll mindkét részönkormányzat számára, melyből korábban már a sportegyesület működésére 150.000 Ft-ot átutaltak. A fennmaradó összegből játszóházat szerveznének, valamint kézműves foglakozást. Emellett a 750.000 Ft maradékból a kultúrház fenntartását támogatnák, ami a nyílászárók javítását, cseréjét jelentené.
A tapolcafői ülésen a közbiztonságról is szó esett. Fülöp Tamás rendőr őrnagy, a Pápai Rendőrkapitányság körzeti megbízotti alosztály vezetője elmondta, Tapolcafő település vagyon- és közbiztonsági viszonyai jónak mondható. A 2019-ben ismerté vált két bűncselekményből egy jogtalan elsajátítás, egy pedig ittas járművezetés volt. Tapolcafőn 2019-ben tulajdon elleni szabálysértésről nem érkezett bejelentés. Tapolcafő település közigazgatási területén 2019-ben öt anyagi káros közlekedési baleset történt. Személyi sérüléssel járó baleset nem volt. A balesetek mindegyike a 83. számú főúton következett be. A rendőr őrnagy kiemelte, fő feladatuk továbbra is az előző évekhez hasonlóan a településen és a közigazgatási területén a közbiztonság és a közterület rendjének fenntartása.
Vegyes ügyek keretében szó esett a régi és nagyon rossz állapotban lévő iskolaépület lebontásáról.
Az Öreghegy-Kishegy-Törzsökhegy Városrész Önkormányzata februárban alakult, de a veszélyhelyzet miatt ma tartotta első ülését a Hagyományok Hegyén, ahol elsőként Tóth Kálmán szólt a megjelentekhez, majd dr. Áldozó Tamás polgármester köszöntötte a testületet.
-A koronavírus-járvány miatt csak most tudott először ülésezni a részönkormányzat. Az Öreghegy-Kishegy-Törzsökhegy helyzete köztes állapot volt a városban, hiszen ezek eredetileg zárt kertek sokaságaként kialakult területek voltak. Mi úgy láttuk jónak, s a választási kampányban is azt ígértük, hogy ezen a területen, az itt élők véleményét is kikérjük, s velük együttműködve próbáljuk meghatározni ennek a területnek a jövőképét. Ha ezt a következő években sikerül pontosítani, akkor óriásit léptünk előre - mondta a polgármester.
Az ülésen kiderült, az idei évben a hegyek is egy millió Ft-os költségvetésből gazdálkodhatnak. Zsegraics Gyula elnöktől megtudtuk, az útbaigazító táblák hiánya régóta probléma, így ilyen jellegű feladatokra szánják a pénzt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!