Elfogadta a 2020. évi költségvetési tervet a Borsosgyőri és a Kéttornyúlaki Városrész Önkormányzata


2020-08-25 19:58:22  | cikk: Babos Petra  | 


Elfogadta a 2020. évi költségvetési tervet a Borsosgyőri és a Kéttornyúlaki Városrész Önkormányzata főképe
Ma ülésezett a Borsosgyőri Városrész Önkormányzata és a Kéttornyúlaki Városrész Önkormányzata. Mindkét gyűlést Németh Zsolt, a városrészi önkormányzatok elnöke vezette le. Az első napirendi pontban a testületek tagjai tárgyaltak a 2020. évi költségvetési tervről, mely szerint 150.000 Ft-ot a sportegyesületek támogatására biztosít mindkét önkormányzat, a fennmaradó 700.000 Ft-ot a kultúrház működésre, a rendezvények megszervezésére és eszközök beszerzésére fordítják.
Mindkét testület egyöntetűen elfogadta az önkormányzat beszámolóját az I. félévi gazdálkodásról.
Az ülés végén a településrész közbiztonságának helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről esett szó.
Szabó Péter, a kéttornyúlaki körzeti megbízott elmondta, Kéttornyúlak bűnügyileg nem fertőzött. 2019-ben egy bűncselekmény történt. A kiemelt bűncselekmények megszűntek. Javuló a közlekedési tendencia a városrészben. A rendőrség nagy odafigyelést fordít a bűnmegelőzésre, rendszeresen tartanak bűnmegelőzési előadásokat a helyi csoportoknak.
Vas Attila rendőr zászlós Borsosgyőr városrész kapcsán elmondta, Borsosgyőr biztonságos településrésznek mondható. Áthalad egy nagy forgalmat lebonyolító főút, itt ittas vezetőket több esetben is sikerült tavaly kiszűrniük. Bűncselekmény nem történt a településen. Tulajdon elleni szabálysértés 2019-ben nem volt Borsosgyőrött. A településen egy anyagi káros és egy könnyű sérüléses baleset történt, tehát ilyen szempontból is biztonságosnak mondható a település.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!