27 fertőzött, 75 karantén - friss adatok a járványhelyzetről


2020-08-24 18:04:45  | cikk: HuHa  | 


27 fertőzött, 75 karantén - friss adatok a járványhelyzetről főképe
Augusztus 15-e óta folyamatosan csökken az aktív fertőzött esetek száma a városban, az akkor regisztrált 43 főhöz képest ma, augusztus 24-én 27 fő áll járványügyi zárlat hatálya alatt, ez egyben azt is jelenti, hogy hetedik napja nincs új megerősített eset Pápán - közölte dr. Áldozó Tamás mai járványügyi sajtótájékoztatóján a Pápa Városi Televízió stúdiójában.

Mint mondta, a karanténok száma is jelentősen csökkent: ma 75 pápai személy van karanténban, ebből 40 a járványügyi megfigyelés, 8 fő esetében rendeletek el elkülönítést és a már említett 27 személy áll zárlat alatt. Mint arról tájékoztattuk önöket, a karanténban lévők száma augusztus 14-én és 15-én volt a legmagasabb, ezen a két napon 306 személy esetében volt érvényben elrendelt karantén, vagyis mostanra ez a negyedére csökkent.

A városvezető hozzátette, a kormányhivatal folyamatosan hoz új karantén határozatokat is, mai nap például 7 esetben külföldről történő belépés miatt tette ezt, az esetek többségében pápai munkahelyükre visszatérő ukrán vendégmunkásokról van szó.

Dr. Áldozó Tamás a sajtótájékoztatón arról is szólt, ma újra megnyitott a Napsugár Bölcsőde, 50 kisgyermeket vittek az intézménybe a szülők, holnapra pedig még ennél is több gyermek ellátásra készülnek a kollégák.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!