Közel állt a pontszerzéshez a Perutz


2020-08-23 21:59:00  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Közel állt a pontszerzéshez a Perutz főképe
Az NB III-as labdarúgó bajnokság 5. fordulójában Veszprém megyei rangadót rendeztek, melyet végül egy góllal a házigazda Veszprém nyert meg.

VLS Veszprém - Perutz FC 2-1 (2-1) Gsz.: Nagy, Krebsz ill. Skriba

Perutz FC: Szigeti - Nagy T., Császár, Koronczai, Bence - Irmes, Baldauf ('82 Molnár), Szilágyi, Németh E. (Hanzl '60), Kalász - Skriba ('60 Szabó Zs.).

Az idei szezonban eddig mutatott forma, a tabellán elfoglalt helyezés, na meg a két város közelsége okán is igazi megyei rangadóra készült mindkét csapat. A Perutz ezúttal is bízott jó idegenbeli formájában, ugyanakkor a veretlen Veszprém hazai pályán nehéz ellenfélnek ígérkezett.

Eseménytelenül telt az első 10 perc a találkozón, aztán az első negyed óra végén megszerezte a vezetést a Veszprém: Nagy Richárd a kezdőkörből emelt Szigeti kapujába 1-0. A középkezdés után Nagy Tamás tört be a tizenhatoson belülre, ahol buktatták. A megítélt büntetőt Skriba magabiztosan lőtte a hálóba 1-1. Két perccel később könnyen a vezetést is megszerezhette volna a Pápa, Skriba kapott remek indítást, ám miután eltolta Deczki mellett a labdát, nem tudott a kapuba gurítani. A játékrész derekán Skribát lökték fel a büntetőterületen belül, ám Görög játékvezető sípja néma maradt. A 28. percben ismét a hazaiak örülhettek, egy jobb oldali beadást Krebsz belsőzött a kapu jobb oldalába 2-1. Az első félidő utolsó lehetősége a Veszprém előtt adódott, Nagy rövidbe tartó lövését Szigeti lábbal védte. Szünet után kapuja elé szegezte a vendéglátókat a Perutz, a Veszprém láthatóan kontrákra rendezkedett be. A pápai kapus több bravúrt is bemutatott, Nagy, Sárossy és Molnár ziccerét is fogta. Hiába birtokolta többet a labdát a pápai alakulat, igazi gólhelyzetet nem tudott kialakítani, így maradt a 2-1-es eredmény.

Lengyel Ferenc: Két hasonló tudású csapat igazi rangadót játszott ma. Az ellenfélnél volt két zseniális megoldás, amivel megnyerték a meccset, mi sajnos ilyet nem tudtunk produkálni. A második félidőben domináltunk, fizikálisan a Veszprém fölé kerekedtünk, sajnos a fölényünk nem érett góllá.

A pápai csapatra jövő héten két bajnoki vár, augusztus 26-án szerdán 19 órai kezdéssel a Puskás Akadémia II. látogat a Perutz stadionba, augusztus 30-án vasárnap 17:30-tól a Balatonfüred vendégei lesznek a sárga-kékek.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!