Lezárják a Dózsa utca - Tókert utca kereszteződését


2020-08-23 20:51:01  | cikk: HuHa  | 


Lezárják a Dózsa utca - Tókert utca kereszteződését főképe
A jövő hét közepétől folytatódik a Dózsa utcában az ivóvízvezeték rekonstrukciója, a munkálatok az időjárás függvényében augusztus 26-án kezdődnek és három ütemben zajlanak - tájékoztatta hírportálunkat a kivitelező cég vezérigazgatója. Az elmúlt időszakban az ingatlanokat ellátó vízvezetéket már kicserélték, most pedig a Dózsa utca alatt húzódó városi fővezetéket bontják ki és építik újra.
Vörös László, a Boroszlán Zrt. vezérigazgatója tájékoztatott a munkák ütemezéséről és a forgalomkorlátozásról

Míg a korábbi munkák a forgalom jelentősebb zavarása nélkül zajlottak, hiszen azok a csövek a páros oldalon a járda és az úttest közötti zöldterület alatt futottak, addig a most kezdődő rekonstrukció jelentős forgalomkorlátozással jár, mert a városi fővezeték az útburkolat alatt található, ráadásul lényegesen nagyobb az átmérője a már kicseréltnél.
-A fővezeték cseréje az utca páratlan oldalát érinti és ott is az útpályát, hiszen a vezeték a forgalmi sáv közepén húzódik. Míg a korábban kicserélt vízvezeték 10 centiméter átmérőjű volt, a most kicserélendő átmérője 30 centiméter. A régi azbesztcement vezeték helyére öntöttvas csövet építünk be - közölte Vörös László vezérigazgató. Hozzátette, ehhez a munkához nagyobb munkárkot kell nyitni, hosszabban kell nyitva tartani azt, 6-8 méteres, nehéz csövekkel dolgoznak, így a munkavégzés is lassabban tud haladni és a munkaárok visszatöltése is hosszadalmasabb lesz. A beruházás során 300 méter hosszan építik ki az új vezetéket és két csomópontban dolgoznak: egyik a Dózsa-Vasvári-Tókert utcai kereszteződés, másik a Dózsa-Aradi utcai kereszteződés.
A Dózsa utca Tókert utca és Aradi utca közötti szakaszát érinti a rekonstrukció

A munka jelentős forgalomkorlátozással jár, mely augusztus 26-tól lép érvénybe és szakaszosan érinti a Dózsa György utcát a Tókert utca és az Aradi utca közötti szakaszon.
-A kivitelezést három ütemre bontottuk, elsőként a Dózsa György-Vasvári Pál-Tókert utca csomópontjában dolgozunk. Ekkor le kell zárnunk a Vasvári Pál utcát, a Tókert utcát a Beke utcánál, illetve a Kisligetnél és a Dózsa utcát az Aradi utcánál. Mindhárom utca zsákutcaként használható marad kizárólag az ott lakók számára, de őket is arra kérjük, hogy csak az ingatlanjaikon parkoljanak. A mentők, tűzoltók és a hulladékszállítók közlekedését biztosítjuk, a bölcsőde mellett lévő autóbuszmegállót pedig átmenetileg a Beke utcába helyezik át - ismertette a forgalomtechnikai terveket a vezérigazgató.
Ez a munkafázis augusztus 26-án kezdődik a tervek szerint, a csomópontban a munkák várhatóan egy hétig tartanak majd, az ideiglenes helyreállítást követően pedig feloldják a korlátozásokat és ismét használható lesz a kereszteződés.
Az Aradi utcai csomópontban a harmadik ütemben dolgoznak majd, várhatóan szeptember végétől

A második ütemben a Dózsa utca egyenes szakaszán dolgoznak majd a kivitelezők, ekkor a Tókert utca és a Radnóti utca közötti szakaszt zárják le a forgalom elől. Az utolsó ütemben a Radnóti utca-Aradi utca közötti szakaszon építik ki az új vezetéket és a csomópontot a forgalom teljes lezárásával. A teljes beruházás várhatóan október elején ér véget, természetesen az időjárás befolyásolhatja a munkavégzés gyorsaságát.
A kivitelező cég vezérigazgatója azt kérte, mindenki tartsa be az aktuális forgalomkorlátozásokat, a Dózsa utcai lakókat pedig arra kérte, hogy ne álljanak meg járműveikkel a munkaterületté nyilvánított utcaszakaszokon. Mindez a munkavégzés előrehaladása és a balesetveszély elkerülése érdekében szükséges.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!