A Kíváncsiság és a Szentivánéji Álom Magyarország tortái 2020-ban


2020-08-20 11:30:41  | cikk: Babos Petra  | 


A Kíváncsiság és a Szentivánéji Álom Magyarország tortái 2020-ban főképe
A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén tizennegyedik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” versenyt az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk, államalapító Szent István ünnepe, Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére.
A Cukrász Országos Ipartestülete a kormány felkérésére a 2007. augusztus 20-ai ünnepségre alkotta meg először az Ország tortáját. Azóta minden évben szakértő zsűri dönt arról, hogy melyik nevezett alkotás nyerje el a megtisztelő címet. Idén Füredi Krisztián tápiószecsői cukrászmester alkotása, a „CURIOSITAS - Kíváncsiság” fantázianevű torta viselheti a kitüntető címet. A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt a JÓkenyér cukrászat csapata nyerte a „Szentivánéji Álom” tortával.
A Kíváncsiság

Az Ipartestület kedvelt magyar ízekkel, gyümölcsökkel készült recepteket várt, olyan tortákat főként, amelyek az ünneppel, vagy Magyarországgal összefüggésbe hozhatók, és szigorúan csak kiváló minőségű, természetes és egészséges alapanyagokat tartalmaznak.
Mandulás piskóta, mogyoróolajos ropogós, bársonyos birszselé, narancsos mandula mousse és étcsokoládés tükörbevonó harmóniája teszi tökéletessé Magyarország idei ünnepi tortáját. A cukormentes torta ízvilágát a kellemesen savanykás, fahéjas meggylekvár és a könnyű meggyes habkrém adja, melyet a tejszínes-zabpelyhes angolkrém tesz teljessé.
A cukormentes torta, vagyis a Szentivánéji Álom

Garabics Richárd cukrászmester a tortakészítés kapcsán elmondta, évről-évre egyre bonyolultabbak és összetettebbek az ország torták.
-Ebben az évben az elkészítés módja más lett. Az idei évben a piskóta más, mint az előzőekben, hiszen ez nem egy hagyományos felvert tészta, hanem morzsalékosabb, összetettebb piskótából készült a torta. A ropogós mandula és mogyoró rétegeket a birsalma zselé teszi harmonikussá. A cukormentes tortában ezúttal a megy és a zabpehely dominált. Ezt a cukorbetegek is nyugodtan fogyaszthatják, hiszen eritrittel készült. A tetejét fehércsokoládés glazúr fedi - tudtuk meg a cukrászmestertől, aki hozzátette, próbasütésre is volt lehetőségük.
A süteményeket augusztus 19-től lehet megvásárolni a cukrászdákban.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!