24 órás futást és pikniket szerveznek


2020-08-19 20:22:01  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: archív  | 


24 órás futást és pikniket szerveznek főképe
A Pápai Futók Csoportja augusztus 22-én és 23-án gyermekfutamokkal, családi piknikkel tarkított 24 órás futást rendez a Külső-Várkerti futókörön.

Szombaton 10 órától vasárnap 10 óráig bezárólag két 12 fős csapat fut személyenként 2x1 órát a rekortán pályán és igyekszik minél magasabb rekordot beállítani. Mint Rádi Róberttől, a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, a sportprogram a Pápa, Zöld város II. ütem projekt keretében valósul meg.

- Ennek a pályázatnak van egy olyan tevékenysége, amit mi úgynevezett „soft” projektnek nevezünk. Ezek olyan szervezendő programokat jelentenek, melyek során a városi és környékbeli lakosoknak igyekeznek három témakör köré (különböző korúak aktív testmozgása, közlekedésbiztonság-bűnmegelőzés, városrésztörténet) programokat szervezni és lebonyolítani, ilyen lesz ez a hétvégi futópiknik is - mondta az ügyvezető.

Györkös Virág szervező érdeklődésünkre elmondta, a pápai futókban már régen megfogalmazódott az igény, hogy egy családi napot rendezzenek. Szőke Zsolt ötlete nyomán ezt egészítették ki egy 24 órás futással, amit terveik szerint minden évben megismételnek majd.

- A két 12 fős csapatban minden futó 2x1 órát fut, ezáltal 24 órán keresztül mindig két sportoló lesz a pályán. Az egynapos futás végeztével vasárnap 10:30-tól hét korcsoportban (1-3 évig 300 méter, 3-6 évig 1 kis kör, 6-9 évig 1 kör, 9-12 évig 2 kör, 12-15 évig 3 kör, 15-18 évig 4 kör, 18-21 évig 4 kör) gyermekfutamokat rendezünk, melyre mindenkit szeretettel várunk. Minden futó emlékérmet kap, a kategóriák legjobbjai külön díjazásban is részesülnek.

A II. Pápai Futós Piknik és családi napról minden további információ az esemény Facebook oldalán érhető el.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!