Jogi segítségnyújtás a pápai lakcímmel rendelkezőknek a hátrányos megkülönböztetés miatt


2020-08-19 17:20:17  | cikk: Babos Petra  | 


Jogi segítségnyújtás a pápai lakcímmel rendelkezőknek a hátrányos megkülönböztetés miatt főképe
Ma, augusztus 19-én, 15 óra 50 perckor dr. Áldozó Tamás polgármester arról számolt be, hogy ez az első olyan sajtótájékoztató a pápai koronavírus nyári megjelenése óta, hogy jó híreket tud közölni.
-Az aktív esetek száma eggyel csökkent, vagyis a zárlatok közül egyet feloldottak, így a zárlat alá helyezettek száma 40 fő. Tovább csökkent a karanténba helyezettek száma is, amely csökkenési tendencia az előző napokban elkezdődött. Tegnap arról adtunk hírt, hogy 209 ember van karanténban, ez már 182 főre csökkent. Azt gondolom, hogy a nap hátralevő részében érkező további határozatok újabb feloldásokat fognak még számunkra jelenteni.
-A Napsugár Bölcsőde jelentése szerint 19 dolgozónak megvan már a második negatív teszteredménye is, így ők hétfőn munkába állnak. Öt dolgozónak még várják a második teszt eredményét, vélhetően ezekben a napokban ezek is megérkeznek. A bölcsőde fertőtlenítő takarítása megtörtént, így a hétfői naptól kezdődően ötven kisgyermek bölcsődei felügyeletét igénylik a szülők - tudtuk meg a polgármestertől, aki hozzátette, sajnos szomorú hírt is kaptak a napokban, miszerint a mérkőzés látogatásának mellőzését kéri a pápai szurkolóktól a Telekom Veszprém vezetősége a Kielce elleni pénteki felkészülési mérkőzésen.
-A Telekom Veszprém Handball Team felszólítja a pápaiakat, hogy ne látogassák a mérkőzést. Ezzel kapcsolatban azt szeretném elmondani, hogy semmilyen szervezetnek, sem sportszervezetnek, sem szállodának, sem egészségügyi szolgáltatást nyújtó intézmények nincs jogosultsága arra, hogy pápai lakhellyel rendelkező állampolgárok jogait korlátozza. Akinek, az ilyen jogait korlátozták, azzal szemben jogsértést követtek el. Várjuk azok jelentkezését, akik ilyen sérelmet szenvedtek. Jelentkezni a polgármester@papa.hu címen, vagy a közösségi médián keresztül lehet. Ha ők jelentkeznek, mi készek vagyunk arra, hogy számukra jogsegélyt nyújtsunk, támogatást azért, hogy a jogsértéssel kapcsolatban a megfelelő elégtételt megkapják, ha kell bíróságon, ha kell más eljárásában - emelte ki dr. Áldozó Tamás, aki hangsúlyozta, ő felháborítónak tartja, hogy megbélyegzik a pápaiakat, s azt is, hogy megkülönböztetik a pápaiakat más magyar állampolgároktól. Erre senkinek, semmilyen alapja, jogi felhatalmazása egészen biztos, hogy nincsen - hangsúlyozta, majd hozzátette, volt olyanra is példa, hogy pápai gyermeket nem fogadtak a Nevelési Tanácsadóban, illetve pápaiakat Balaton parti szállóban, de a közösségi médiában olvasta, hogy Szombathelyen, a kórházban nem fogadtak pápai gyermeket.
-Nem szeretnénk, ha bármely Pápa környéki településsel előfordulna az, hogy őket is megkülönböztetik. Ebből a szempontból is összetartozunk, természetesen nekik is segítünk, ha kell - zárta gondolatát a polgármester.
Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő hozzátette, ő is várja azoknak a jelentkezését, akiket valamilyen sérelem ért ezzel kapcsolatban, a zoltan.kovacs@parlament.hu címen.
-Rossz érzést keltett bennem, hogy a megyében van egy megyeszékhely, aminek van egy emblematikus sportegyesülete, s az le merte írni, hogy kérik az elmúlt hetekben kialakult gócpontokból (pl.: Pápa) a mérkőzés látogatását mellőzni szíveskedjenek. Pápán sok szurkolója van a veszprémi kézilabdacsapatnak. Nem szeretném, ha ez egy Pápa-Veszprém ellentét lenne. Ezért szerencsés lenne, ha minimum bocsánatot kérne a pápai szurkolóktól az egyesület ez ügyben - mondta az országgyűlési képviselő, majd hozzáfűzte, sok pápai jár át Veszprémbe dolgozni vagy a kórházba, s nem érti, miért éppen a pápai szurkolókat emelte ki a klub.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!