1,4 milliárd forint többletforrást kapott a város a barnamezős projekt megvalósításához


2020-08-19 16:24:24  | cikk: HuHa  | 


1,4 milliárd forint többletforrást kapott a város a barnamezős projekt megvalósításához főképe
1.387.583.408 forint többlettámogatást ítélt meg a kormány Pápa Város Önkormányzatának a TOP-2.1.1-15-VE1-2016-00002 azonosító számú, Felhagyott ipari-szolgáltató peremterület környezeti rehabilitációja című, a köznyelvben csak barnamezős beruházásnak nevezett európai uniós projekt megvalósításához - jelentette be ma délutáni sajtótájékoztatóján dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és dr. Áldozó Tamás polgármester.
A Magyar Közlöny múlt pénteki számában jelent meg a kormányhatározat

Mint ismeretes, a város 2016-ban nyújtott be pályázatot a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program vonatkozó kiírására és 1.758.000.000 forintot nyert el a projektre. A beruházás, mely a Tégalgyári úton egy atlétikai sportcentrum megépítését, egy kutyafuttató kialakítását és a Schwenczel rét közparkká alakítását tartalmazza, teljes beruházási költsége a már megkötött kivitelezői szerződések szerint 3,3 milliárd forintra rúg.
Az önkormányzat az elnyert támogatási összegen túli forrás biztosítását már korábban vállalta, ugyanakkor a Top-os projektekben meghatározott eljárásrend szerint többlettámogatási igényt nyújtott be - mint más projektek esetében is - az irányító hatósághoz.

Ezen túl dr. Áldozó Tamás polgármester levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz, melyben külön is kérte a beruházáshoz a kormány rendkívüli támogatását. Levelében ismertette a pápai tekesport elmúlt évtizedekbeli kiemelkedő sikereit és az atlétika sportágban a pápai fiatalok által elért jelentős versenyeredményeket, ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy a készülő létesítmények az egészséges életmód és a rekreáció jegyében a hobbisportolók számára is rendkívüli jelentőséggel bírnak. Dr. Kovács Zoltán e levélben írottakra is alapozva többször lobbizott személyes beszélgetései során a miniszterelnöknél a többlettámogatás ügyében.
A két politikus erőfeszítéseit siker koronázta, s a szakértői vélemények is alátámasztották a többletforrás szükségességét, így a kormány 1529/2020.(VIII.14.) kormányhatározata alapján 1.387.583.408 forint többlettámogatást ítélt meg a városnak.
Dr. Kovács Zoltán személyesen is lobbizott a miniszterelnöknél, dr. Áldozó Tamás pedig levélben fordult Orbán Viktorhoz (képünkön dr. Kovács Zoltán)

Az országgyűlési képviselő rendkívül örömtelinek nevezte a kormány döntését, mint mondta, a barnamezős projekt annak a tudatos városrehabilitációnak a része, melyet a város hosszú évek óta végez. Dr. Áldozó Tamás arról szólt, ez a támogatás jelentős könnyebbséget jelent a városnak, hiszen így csak 150 millió forintot kell saját forrásként biztosítani a beruházáshoz.

(További részletek később)

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!