1 újabb pozitív eset, 82 karanténnal kevesebb - járványügyi adatok kedden 18 órakor


2020-08-18 18:01:41  | cikk: HuHa  | 


1 újabb pozitív eset, 82 karanténnal kevesebb - járványügyi adatok kedden 18 órakor főképe
-Ma, augusztus 18-án a kontaktkutatások eredményeként az egyik már azonosított fertőzött közvetlen környezetében egy újabb pápai tesztje lett pozitív - jelentette be nem sokkal ezelőtt dr. Áldozó Tamás polgármester a Pápa Városi Televízióban tartott sajtótájékoztatóján.

Elmondta, a kormányhivatallal történt adategyeztetés során tisztázódott, hogy egy korábbi pozitív esetet tévesen pápaiként azonosítottak, mivel azonban nem pápai tartózkodási helyen rendelték karanténba, így őt nem kell a helyi statisztikákban figyelembe venni, viszont az újabb fertőzöttet igen, így maradt a pozitív esetek száma 41.

-Ugyanakkor azt is elmondhatjuk, hogy az elmúlt 6 napban Veszprém megyében azonosított 16 esetből mindössze 1 volt pápai, 15-en a megye más településein élnek - hangsúlyozta.

A legfrissebb adatokat ismertetve arról tájékoztatott, folyamatosan járnak le a korábban kiadott karanténhatározatok, a hétfői 291 után, ma, kedden 209 van hatályban. Ebből a járványügyi megfigyelés alá helyezettek száma 143, 25 pápai személy áll járványügyi elkülönítés alatt, és 41 a zárlat alá helyezettek száma.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!