Elhunyt az egyik koronavírusos idős beteg


2020-08-17 17:06:22  | cikk: HuHa  | 


Elhunyt az egyik koronavírusos idős beteg főképe
-Ma reggel szomorú hírt kaptunk az Egyesített Szociális Intézménytől: Szalainé Tihanyi Andrea igazgató arról tájékoztatott, hogy váratlanul elhunyt a Teveli Úti Otthonház Ajkán ápolt egyik idős lakója - közölte ma 16.30-kor tartott sajtótájékoztatóján dr. Áldozó Tamás polgármester. Elmondta, az elmúlt napokban folyamatosan azt az információt kapta az ESZI az ajkai kórháztól, hogy a koronavírussal fertőzött idős férfi állapota - bár többféle krónikus betegségben is szenvedett - kielégítő volt, már antibiotikumos kezelésre sem volt szüksége, és azt tervezték, hogy az újabb tesztek elvégzését követően, várhatóan ezen a héten haza is engedik.
-A beteg ma hajnalban bekövetkezett váratlan haláláról megrendülten értesültünk, őszinte részvétünket fejezzük ki a hozzátartozóknak. Ezzel a szomorú eseménnyel az aktív esetek száma 41-re csökkent - fogalmazott.

Arról is szólt, a járványügyi helyzet legfrissebb, augusztus 17. 16 órai adatai szerint tovább csökkent az elrendelt karanténok száma. Míg augusztus 15-én, szombaton 306 pápai volt karanténban, addig vasárnap 298, ma, hétfőn délután pedig 291 karantén van érvényben. A tegnapi 215-ről 209-re csökkent a járványügyi megfigyelések száma, vasárnap este 45 fő állt járványügyi elkülönítés alatt, ez mostanra 44-re csökkent, az elrendelt járványügyi zárlatok száma pedig változatlanul 38.
-Ez azt jelenti, hogy nincs információnk újabb megerősített, pozitív esetről - jelentette ki a városvezető.

Dr. Áldozó Tamás tájékoztatta a sajtó képviselőit, hogy ma, augusztus 17-én reggel megnyitották a Vajda Péter Lakótelepi Óvodát és fogadják a gyermekeket. Mint arról hírt adtunk, az egyik óvodába járó kisgyermek koronavírus-tesztje pozitív lett, így az óvodát augusztus 11-től bezárták, a dolgozók és a gyermekek karanténba kerültek. Az intézményvezetőtől kapott tájékoztatás szerint, eddig minden érintett munkatárs tesztje negatív lett, ettől függetlenül ők augusztus 19-ig karanténban maradnak. A Vajdai óvodában a fertőtlenítő takarítás megtörtént, így mától ismét működik, az ellátást azok a saját dolgozók biztosítják, akik a vírus felbukkanása idején szabadságon voltak. A Pápai Városi Óvodák vezetője azt közölte a polgármesterrel, hogy erre a hétre egyelőre nem merült fel igény az óvodai ellátás iránt, de az óvónők várják a kisgyermekeket - derült ki a sajtótájékoztatón.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!