Ellentétes félidők után magabiztos Perutz siker


2020-08-16 21:56:58  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Ellentétes félidők után magabiztos Perutz siker főképe
A Nagyatád magabiztos legyőzésével megszerezte idei első hazai győzelmét a Perutz FC, mely csak az első félidőben nyújtott jó teljesítményt.

Perutz FC - Nagyatádi SE 5-2 (4-0) Gsz.: Szabó 2, Kalász, Németh, Skriba ill. Jerkovic, Sághy

Perutz stadion, 400 néző, v.: Horváth P. (Nagy A., Nagy B.).
Perutz FC: Szigeti - Nagy T., Koronczai, Császár, Bence ('46 Benecz) - Kalász, Szilágyi, Németh E., Irmes ('46 Márton), Skriba - Szabó Zs. ('65 Molnár), vezetőedző: Lengyel Ferenc.

Nagyatádi SE: Czebei - Palkovics, Kolumbán ('46 Jerkovic), Párkányi, Horváth F., Szántó, Mózsi ('75 Vodicska), Nikolic ('68 Csikós), Sághy, Horváth P., Koósz, vezetőedző: Papp Zoltán.

Két győzelemmel és egy vereséggel a 8. helyről várta a nyeretlen, 17. helyezett Nagyatád elleni 90 percet a pápai csapat. Lengyel Ferenc együttesének célja az volt, hogy két idegenbeli siker után hazai pályán is győzelemmel örvendeztesse meg a szurkolókat. Három hiányzó volt hazai oldalon, sérülés miatt Dóczi Krisztián és Zsirai Martin sem tudott pályára lépni, Böröczky Bálint pedig kétmeccses eltiltását töltötte. A nagyatádiak feljutásukat követően most játszottak először idegenben, eddig megvívott három összecsapásukat kivétel nélkül hazai közegben játszották, mérlegük egy döntetlen, két vereség volt.

Gyászszünettel kezdődött a mérkőzés, egyperces néma főhajtással emlékeztek meg Makkai Miklósról, az Elekthermax Vasas SE világbajnok tekéséről.

Alaposan bekezdett a mérkőzés elején a Perutz, nyolc perc alatt ugyanis kétszer is mattolta Czebei kapust: az 5. percben Irmes szabadrúgását bravúrral kiütötte a vendég hálóőr, a kipattanót Kalász kanalazta vissza melyet Szabó Zsolt pofozott a hálóba 1-0. Három perccel később Németh és Szabó életerős lövését is kiszedte Czebei, a szöglet után egy lepattanó lövés Szabót találta meg, akinek közelről nem volt nehéz dolga 2-0. A félidő derekán Irmes beadására érkezett jó ütemben Kalász, aki a bal felsőbe lőtt 3-0. A 36. percben Koronczai felívelésére jó ütemben lépett ki Skriba, aki miután fejjel eltolta a hálóőr mellett a labdát középre tálalt ahol Németh érkezett és az üres kapuba gurított 4-0. A második félidő 11. percében szépített a Nagyatád, a csereként pályára lépő Jerkovic gurított egy balról érkező labdát a bal sarokba 4-1. A 73. percben alakult ki a következő gólszerzési lehetőség az amúgy nem túl színvonalas és eseménydús második 45 percben: Skriba harcolt meg egy labdáért a tizenhatoson belül, majd önzetlenül a félidőben pályára lépő Márton elé tálalt, aki hat méterről fölé lőtt. A 79. percben kettőre csökkent a különbség, egy bal oldali beadást Sági csúsztatott a hosszúba 4-2. Három minutummal később eldőlt a meccs, Skriba bombázott a rövid felsőbe 5-2. A hosszabbítás perceiben Skriba lépett ki ziccerben, Horváth szabálytalanul buktatta, amiért a játékvezető kiállította. A megítélt szabadrúgást Kalász fölé lőtte, ami a bajnoki utolsó momentuma volt.

Lengyel Ferenc: Ketté kell választani a két félidőt. Az elsőben nagyon jól működött az a taktika, amit kitaláltam és ezt a fiúk remekül oldották meg, osztálykülönbség volt a két csapat között. Szünet után viszont pont az ellenkezőjét valósították meg a megbeszélteknek, amiért nagyon mérges vagyok.

A pápai csapat augusztus 23-án 17:30-as kezdéssel Veszprémben játszik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!