V. Watchman Pápa Maraton


2020-08-16 16:40:22  | cikk: Haraszti Gábor  | 


V. Watchman Pápa Maraton főképe
Közel 300-an vettek részt a Cardiomax SE futóversenyén, ahol idén először a 42 kilométeres, maratoni távra is lehetett nevezni.

A futók egyéniben és csapatban a korábban már megismert 7, 14 illetve 21 kilométeres távok közül választhatták ki a számukra legmegfelelőbbet, az V. Watchman Pápa Maraton versenyen debütált az új, 42 kilométeres maratoni táv, melyre többen is vállalkoztak. Kellemes futóidő, kissé esős időjárás fogadta az előnevezőket és a helyszínen regisztrálókat a Fő téren, ahol a közös bemelegítés után dr. Áldozó Tamás köszöntötte a futókat. A polgármester - aki idén a félmaratonra nevezett - köszönetet mondott mindenkinek, aki ezekben a nehéz időkben is úgy döntött, hogy részt vesz a versenyen.

A minimaraton és a dupla-minimaraton után a félmaraton és a maratoni táv mezőnye rajtolt el, a Fő tér - Kossuth utca - Március 15. tér - Várkert - Vajda Péter lakótelep - Gróf út útvonalon. Az ideális időjárásnak köszönhetően kiváló időeredmények születtek, különösen igaz ez a 21 kilométeres kategóriára, ahol Murányi Gábor 1:21:25-ös idejével elsőként ért célba.

- Az első köröm a tervezetteknek megfelelően sikerült, a második kevésbé - mesélte az Alsópáhokról érkezett fiatalember. - A harmadik hét kilométeren utolért a második helyezett, és végig együtt is haladtunk, csak a célegyenesben tudtam minimális előnyt kiharcolni és megnyerni a versenyt. Első alkalommal vettem részt a pápai futóversenyen, nagyon tetszett, változatos volt a pálya, egyik legjobb időmet teljesítettem, így szeretnék jövőre is visszatérni.

A mezőnyben az egyik legfiatalabb induló a 8 esztendős Skánitz Balázs volt, aki fiatal kora ellenére a félmaratont két órán belül abszolválta.

- Harmadik alkalommal futottam le a 21 kilométert, tavaly Tatán és Győrben is sikerült megcsinálnom. A futás mellett nagyon szeretek focizni is, csatár vagyok, a kedvenc csapatom pedig a Juventus - mesélte az 1 óra 54 perc alatt beérkező kisfiú.

Dr. Áldozó Tamás az első körön kissé eltaktikázta magát, így eléggé megszenvedett a hátralévő 14 kilométeren, ám így is teljesítette előzetes elvárását, 1 óra 45 percben belül ért célba.

- Szőke Zsolttal futottam az első körben, ami így utólag nem biztos, hogy jó döntés volt. Tetszett a pálya, a végén a Gróf úton az emelkedő alaposan próbára teszi az embert. Komoly terveim vannak a jövőben, október 10-én Budapesten - május után ismét - le szeretném futni a maratont, erre készülök.

A maratoni indulók közül 3 óra 23 perc alatt szakadó esőben a székesfehérvári Kaluz Ákos Bertalan szakította át elsőként a képzeletbeli célszalagot.

- Nem először vagyok itt, az elmúlt években a félmaratonon a kilométerek mellett a hőséggel is meg kellett küzdenem, idén szerencsére jobb volt az időjárás. Rutinos futónak mondanám magam, az elmúlt 15 évben sok-sok maraton van már a lábamban, így tudtam mire számíthatok, olyan sokat nem vett ki belőlem a mai nap. Szeretnék gratulálni a szervezőknek, nagyon jó útvonalat alakítottak ki, a szervezés is kifogástalan volt.

Eredmények hamarosan.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!