Tovább emelkedett a karanténban lévők száma, de nincs hír újabb fertőzöttről


2020-08-14 20:29:42  | cikk: HuHa  | 


Tovább emelkedett a karanténban lévők száma, de nincs hír újabb fertőzöttről főképe
Összességében nem változott a koronavírussal fertőzöttek száma az elmúlt 48 órában - kaptuk a tájékoztatást nem sokkal ezelőtt dr. Áldozó Tamás polgármestertől, aki elmondta, szerdán, augusztus 12-én 43 pozitív eset volt ismert városunkban, csütörtök estére ez eggyel növekedett - az érintett személy külföldről tért haza -, viszont egy beteget gyógyultnak nyilvánítottak, így a fertőzöttek száma 24 órával ezelőtt szintén 43 volt. Ez a szám augusztus 14., péntek estére sem változott.

-A karanténba helyezett pápaiak száma a ma, péntek 19 órás adatok szerint 306, vagyis a kontaktkutatások eredményeként 46-tal emelkedett csütörtök este óta - közölte telefonos érdeklődésünkre. Járványügyi megfigyelés alatt 222 fő áll, 45 személy esetében elkülönítés van érvényben és 39 azon pápaiak száma, akiket járványügyi zárlat alá helyezett a hatóság.
A városvezető elmondta, egyeztetett az Egyesített Szociális Intézmény igazgatójával, Szalainé Tihanyi Andreától azt az információt kapta, hogy az ajkai kórházban ápolt két idős lakó állapota kielégítő, már
antibiotikumot sem kapnak. Hétfőn újabb szűrővizsgálaton vesznek részt és valószínűleg a jövő héten haza is engedik őket.

Az ESZI Teveli Úti Otthonházában dolgozó, jelenleg karanténban lévő, három munkatárs szűrése csütörtökön és ma, pénteken megtörtént, eredményeik negatívak és az első szűrés eredménye is negatív volt, így ők jövő hét kedden újra munkába állhatnak. Szalainé Tihanyi Andrea arról is tájékoztatta a polgármestert, hogy külső érintettség miatt három más telephelyen dolgozó kollégájuk - akik a kontakt szűrések miatt vannak karanténban - koronavírus-tesztje szintén negatív lett, a jövő héten már ők is visszatérhetnek munkahelyükre.

Az Egyesített Szociális Intézményben egyébként augusztus 10-től két fő, jelenleg pedig öt fő dolgozik kihelyezéssel két önkormányzati intézményből: hárman a Nátus Konyha munkatársai, ketten pedig a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központból érkeztek. Négyen az idősek otthonában vesznek részt a fertőtlenítésben, egyikük pedig a családsegítő szolgálat megnövekedett munkáját segíti, mivel az idősek körében újra igény merült fel a bevásárlás, gyógyszerkiváltás segítésére. A kihelyezett munkatársak augusztus 31-ig maradnak az ESZI-ben.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!