Világklasszis sportolók is részt vesznek a futóvesenyen


2020-08-14 15:48:01  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Világklasszis sportolók is részt vesznek a futóvesenyen főképe
Szeptember 12-én második alkalommal kerül megrendezésre a ”Fuss szívvel egy mosolyért” elnevezésű jótékonysági futóverseny, melynek előnevezési határideje augusztus 31-én jár le.

A 2019-es nagy siker után 2020-ban ismét megrendezésre kerül a “Fuss szívvel egy mosolyért” jótékonysági futóverseny. Tavaly a nevezési díjakból és szponzori felajánlásokból összesen több mint egymillió  forintot gyűjtöttek, melyet a Gróf Esterházy Kórház Gyermekosztálya javára ajánlották fel a szervezők. A kezdeményezés 2020-ban is folytatódik, hiszen szeptember 12-én Döbröntén ismét várják a rajtvonal mögé az érdeklődőket. A cél idén is nemes, hiszen a nevezési díjakból befolyó összeget jótékonysági célra fordítják. Idén a pápai Vajda Márta Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény alapítványát, a Sérült Gyermekek Egészséges Neveléséért Alapítványát segítik a bevétellel.

- Az alapítvány célja a tanulásban és értelmileg akadályozott, autizmussal együtt élő, halmozottan sérült tanulók egészséges neveléséhez segítséget nyújtani, biztosítani számukra a lehető legjobb körülményeket - mondta Erki Alexandra kuratóriumi elnök. - Bármilyen projektet, programot támogatunk, ami a sérült gyermekek életminőségét az ép társaikéhoz közelíti. Hatalmas öröm számunkra, hogy 2020-ban a „Fuss szívvel egy mosolyért” jótékonysági futóverseny alapítványunkat támogatja. A szervezők ezzel lehetőséget adnak arra, hogy továbbra is sikerrel valósítsuk meg a sérült gyermekek társadalmi integrációját. Köszönet érte! Legyünk ott minél többen szeptemberben Döbröntén!

A futók több táv közül választhatnak, a gyermekekre a „csemege” táv, nagyjából 2 kilométer vár, a 14 év felettiek és a felnőttek 7+, 14+ valamint a félmaratoni, 21 kilométeres körre vállalkozhatnak, 200-300 méteres szintkülönbséggel. Öt korcsoportban (14-18, 19-29, 30-39, 40-49, 50+) lehet előzetesen és a helyszínen is nevezni, kategóriánként az első három helyezett illetve az abszolút női és férfi bajnok is díjazásban részesül.

A rendezvény fővédnöke dr. Áldozó Tamás, Pápa Város polgármestere. Az eseményen világklasszis sportolók is tiszteletüket teszik, elfogadta a szervezők meghívását Nagy László, világválogatott kézilabdázó, Sterbik Árpád, Bajnokok Ligája győztes kézilabda kapus valamint Kucsera Gábor világbajnok kajakos.

A szervezők a rendezvény megvalósításához támogatók, segítők, szponzorok segítségét kérik. A versennyel kapcsolatos minden további információ a www.fussegymosolyert.hu oldalon érhető el.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!