260 pápai karanténban


2020-08-13 20:40:42  | cikk: HuHa  | 


260 pápai karanténban főképe
Ma, augusztus 13-án, csütörtökön 1 újabb koronavírusos esetet regisztráltunk, viszont az eddig nyilvántartott betegek közül az elsőt gyógyultnak nyilvánították, így változatlanul 43 aktív pápai fertőzöttről van tudomásunk. A most azonosított beteg külföldi tartózkodásból tért haza - közölte ma esti sajtótájékoztatóján dr. Áldozó Tamás polgármester a Pápa Városi Televízióban.

Elmondta, az elmúlt napokban az intézményi környezetben, azaz a Napsugár Bölcsődében és a Vajda Péter Lakótelepi Óvodában azonosított pozitív esetek kontakt kutatása folyamatban van, ennek eredményeképpen jelentősen nőtt a karanténba helyezett pápaiak száma. A szerdai 181 után ma 79-cel, 260-ra nőtt az elrendelt karanténok száma. Ezen belül 176 esetben járványügyi megfigyelést, 46 esetben elkülönítést és 38 esetben zárlatot rendelt el a hatóság.

-A Vajda Péter Lakótelepi Óvodában valamennyi dolgozó első tesztje negatív lett, a napokban zajló fertőtlenítő takarítás után az óvoda újranyitását hétfőre tervezzük. Szerdán este arról adhattam hírt, hogy a Napsugár Bölcsőde karanténba helyezett munkatársai közül 8 főnek negatív lett mindkét tesztje, ma, csütörtök este még egy kolléganőről tudunk, akinek mindkét koronavírus-tesztje negatív és további 5 főnek ismerjük az első teszteredményét, ezek is negatívak. A bölcsőde, a fertőtlenítő takarítás után várhatóan augusztus 24-étől fogadhatja a kisgyermekeket. A korábban karanténba került házi gyermekorvos két koronavírus tesztjének is megérkezett az eredménye, ez is negatív, így ő hétfőtől ismét rendelhet - mondta a városvezető.

Arról is tájékoztatott, a Család- és Gyermekjóléti Központ július 27-én tartott esetkonferenciája után az egyik résztvevő tesztje pozitív lett. A konferencia további résztvevőit karanténba helyezték az eljárásrend szerint. A teszteléseket követően hétfőtől valamennyien munkába állhatnak, mivel az értekezleten nem fertőződtek meg.

-Ez köszönhető annak, hogy a szigorú intézményi előírásoknak megfelelően arcmaszkot viseltek és a távolságtartásra is ügyeltek - jelentette ki dr. Áldozó Tamás.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!