Bronzéremmel tért vissza Ferenczi Balázs


2020-08-13 17:50:33  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Máhr Attila  | 


Bronzéremmel tért vissza Ferenczi Balázs főképe
Az ötödik alkalommal megrendezett Sefag Kellys Zselic Maratonon harmadik helyezést ért el Ferenczi Balázs, a HeloVelo Bike&Café kerékpár-versenyzője.

A Zselic szívében, az immáron hagyományosnak számító mountain bike maratonon ült ismét nyeregbe a fiatal pápai versenyző, akinek szép emlékei lehetnek erről a helyszínről, hiszen 2019-ben a verseny végén a dobogó tetejére szólították. Balázs azt mesélte, nagyon jó „lábakkal” érkezett a megmérettetésre, ahol rutinjából tudta, hogy a nagy hőség miatt a frissítés lesz a kritikus pontja a versenynek.

- A rajtot követően négyen hamar ellógtunk a mezőnytől és vágtunk neki a 3x33 kilométeres körnek. Az első körben eléggé húzós tempót diktáltunk mind felfelé, mind lefelé. Az egyik hosszabb lefelé vezető szakaszon egy kicsit besokalltam és egy pályaelhagyás miatt technikai gondom támadt, amit 10 másodperc alatt orvosolni tudtam, ám hiába nem volt nagy a hiba, arra pont elég volt, hogy a szökevényektől leszakadjak. A lejtmenetben próbáltam a hátrányomat - amennyire csak lehetett - faragni, mivel a lejtő után következett a pálya legmeredekebb és leghosszabb mászása, ahol semmi árnyék nem volt, ezen az emelkedőn próbáltam visszaérni az élmezőnyre. Az időjárás nem volt kegyes hozzám, emelkedőn sikerült kis híján megfőnöm a 35 fokban, muszáj volt visszavennem a tempóból és elengedni őket, mivel nem akartam kockáztatni, hogy ne fejezzem be a versenyt, ezután inkább egy biztos dobogót céloztam meg. Ez végül sikerült is, Varga Viktort a második körön sikerült magam mögé utasítani, így egy nehéz versenyen a dobogó harmadik fokára állhattam fel.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!