Idegenben javított a Perutz


2020-08-12 20:51:25  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Idegenben javított a Perutz főképe
Idei második idegenbeli mérkőzésén is győztesen hagyta el a játékteret a Perutz FC, mely a Sopron után a veretlen Tatabánya otthonából is elhozta a három pontot.

Tatabányai SC - Perutz FC 1-3 (1-2) Gsz.: Kocsis ill. Szabó Zs., Németh, Molnár T.

Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, 800 néző, v.: Oláh (Ország, Halmai)

Tatabányai SC: Kunsági - Kovács (Katona '46), Árvai, Krupánszki (Klausz '46), Gyürki, Soltész, Kocsis, Szabó, Farkas, Németh, Székely, vezetőedző: Bekő Balázs.

Perutz FC: Szigeti - Nagy T., Bence, Koronczai, Böröczky - Iványi (Baldauf '76), Szilágyi, Molnár T. (Irmes '70), Benecz (Kalász '57), Németh - Szabó Zs., vezetőedző: Lengyel Ferenc.

A III. kerület elleni vereség után (0-3) mindössze három nap telt el, és a Perutz FC-nek ismét pályára kellett lépni, Lengyel Ferenc csapata ezúttal ahhoz a Tatabányához utazott, mely két győzelemmel, kapott gól nélkül állt két fordulót követően.

A 4. percben egy távoli kísérlettel a vendégek veszélyeztettek először, Szigeti másodjára tudta fogni a lövést. Két perccel később a pápaiak is helyzetbe kerültek, egy megpattanó lövésre ért le a vendég kapus. A 8.percben megszerezte a vezetést a Perutz, egy hosszúra átkerülő szögletet Szabó Zsolt fejelt a gólvonal mögé 0-1. A 20. percben egy hazai kontratámadás végén Szigeti becsúszva mentett. A 23. percben egy tatabányai szöglet után Szilágyi vezethetett kontrát, aki a tizenhatosnál kihagyhatatlan helyzetbe hozta Németh Eriket, aki nem is hibázott 0-2. A 43. percben szépített a Tatabánya, egy szabadrúgás kombináció végén Kocsis csúsztatott a hosszúba 1-2. A második félidő hatodik percében ismét kettőre növelte a különbséget a vendég csapat, Böröczky beadására Molnár érkezett középen és a kapuba lőtt 1-3. A 75.percben alakult ki a következő gólszerzési lehetőség, egy életerős tatabányai lövés útját Szigeti állta, az ismétlést a gólvonalon álló Böröczky fejelte ki. Három perccel később tíz emberre fogyatkozott a Perutz, miután az asszisztens jelzésére Böröczkyt ellenfele állítólagos leköpéséért kiállította a játékvezető. Az utolsó bő tíz percben igyekezett kihasználni emberelőnyét Bekő Balázs csapata, ám Klausz bombájánál és Gyürki léc alá tartó szabadrúgásánál is helyén volt Szigeti Ákos.

Lengyel Ferenc: Megérdemelten nyertük meg a mérkőzést egy jó erőkből álló Tatabánya ellen. Idegenben három gólt lőni úgy gondolom, dicséretes teljesítmény, bár voltak periódusok, amik nem tetszettek. Sajnálom, hogy megint pontrúgásból kaptunk gólt illetve 1-3-nál a kiállítással butaságot követtünk el, ami miatt az utolsó pillanatig küzdenünk kellett. Bíztam a kissé felforgatott kezdőcsapatunkban, akik bebizonyították, hogy lehet rájuk számítani.

A pápai csapat augusztus 16-án 19 órai kezdéssel Nagyatád együttesét látja vendégül a Perutz stadionban.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!