Augusztus 11. kedd 20.30 óra: nem emelkedett a fertőzöttek száma hétfő este óta


2020-08-11 20:55:03  | cikk: HuHa  | 


Augusztus 11. kedd 20.30 óra: nem emelkedett a fertőzöttek száma hétfő este óta főképe
A ma esti (augusztus 11.) sajtótájékoztatóján ismét beszámolt a járványügyi helyzetről dr. Áldozó Tamás polgármester. 20 óra 30 perckor állt a Pápa Városi Televízió kamerája elé, ahol először felidézte a hétfő 17 órás tájékoztatója óta történteket.

Mint mondta, az augusztus 10-ei, hétfő délutáni kezdeti nyugalom után estére felgyorsultak az események. Megemlítette, hogy előbb arról kapott hírt, hogy a fertőzött személyek száma vasárnaphoz képest hétfőre 6-tal, 37 főre nőtt. Kiemelte, ma, augusztus 11-én 20 óráig viszont ez a szám nem változott, továbbra is 37 Covid pozitív pápai lakost tartanak számon.

-Hétfőn este derült ki, hogy a Napsugár Bölcsődében és a Vajda Péter Lakótelepi Óvodában is azonosítottak fertőzött személyt. Még késő este a járási hivatal vezetőjével, valamint az intézményvezetőkkel való egyeztetést követően úgy döntöttem, hogy az érintett intézményeket bezárjuk. Az intézmények munkatársai és az ellátott gyermekek a koronavírussal kapcsolatban kiadott eljárásrendnek megfelelően karanténba kerültek. Az épületekben a fertőtlenítő takarítás megkezdődött - jelentette be.

A jelenleg karanténban lévő személyek száma nőtt és a hétfő esti események következtében további növekedésre lehet számítani - figyelmeztetett. A ma, augusztus 11., 20 órai adatok szerint a karanténba helyezett pápaiak száma az előző napihoz képest 15 fővel 171-re nőtt. Közülük 105 fő járványügyi megfigyelés, 33 fő járványügyi elkülönítés és 33 fő járványügyi zárlat alatt áll.

-Míg a járványügyi megfigyelés és az elkülönítés esetén csak a lehetőség, illetve a gyanú áll fenn, addig a zárlat igazolt pozitív esetet jelent - magyarázta a városvezető.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!