Műugró bemutató a Várkertfürdőben


2020-08-10 18:06:53  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Műugró bemutató a Várkertfürdőben főképe
Látványos bemutatót tartott a Várkertfürdő 17. születésnapján a Pénzügyőr SE műugró szakosztálya.

Augusztus 9-én második alkalommal látogattak el Pápára a szakág gyermek és ifjúsági korú képviselői, akik között országos bajnokokat, nemzetközi tapasztalattal rendelkező sportolókat egyaránt felfedezhettünk. Kárpáti Éva szakosztályvezető érdeklődésünkre elmondta, az egyesület vérkeringésébe 2013-ban kapcsolódott be a szakosztály, a lelkes csapat a hét szinte minden napján jár szárazföldi és vizes edzésekre.
- A szakágon belül vannak válogatott versenyzők és hobbi ugrók is - mesélte a szakosztályvezető. - Versenyzőink főleg 18 év alatti ifjúságiak illetve gyermekek, akik a tanulás mellett sok belföldi és külföldi versenyre járnak. A versenyzők a magyar bajnokságokon szép eredményeket érnek el minden évben. Nagyon köszönjük a szervezőknek, hogy a születésnapi program összeállításakor gondoltak ránk, nem ma vagyunk itt először, a karanténidőszak alatt a puszta véletlennek köszönhető, hogy az interneten ráakadtam a Várkertfürdőre, erre a dunántúli ékszerdobozra, ahol kiválóak a körülmények a gyakorlásra vagy akár az edzőtáborozásra.

A fiatal budapesti csapattal tartott Pápára például az egyik legjobb utánpótláskorú versenyző, Veisz Emma vagy épp a felnőtt magyar bajnok, Európa-bajnoki érmes Sándor Petra is, utóbbi már közel 10 éve űzi ezt a sportágat.

- Édesanyámon keresztül - aki az edzőm is egyben - ismertem meg ezt a sportágat, ami csak első látásra tűnik könnyűnek. Rengeteget kell gyakorolni, minden egyes ugrásnál nagyon kell koncentrálni és minden izomnak feszülnie kell, hogy tökéletes kivitelezésű legyen a bemutatott gyakorlat. Egyéniben és szinkronban is szoktam ugrani és egész jó eredményeket értem el az elmúlt időszakban, sajnálom, hogy a járvány miatt elmaradt az Európa-bajnokság, de bízom benne, hogy hamarosan be tudják pótolni a budapesti kontinensviadalt és sikerül jó eredményt elérnem.

A bemutató során a szép számú nézősereg ízelítőt kaphatott a sportág szépségéből, a Pénzügyőr SE tagjai látványos előre-és hátraugrásokat, forgásokat, kézállásos ugrásokat mutattak a 1,5 és 4,5 méter magas toronyból.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!