Újra kell az arcmaszk a piacon


2020-08-10 13:20:53  | cikk: HuHa  | 


Újra kell az arcmaszk a piacon főképe
Mától visszaállt a tavaszi rendelkezések többsége a városi piacon - tájékoztatott Bakó István, a piacot üzemeltető Városgondnokság vezetője. Hétfőn jellemzően nincsenek árusok a vásárcsarnokban, így volt ez ma is, de holnaptól szigorúan ellenőrzik a szabályok betartását.
Fertőtlenítő tisztítószerrel mossák le a piaccsarnok árusító pultjait

-Mostantól ismét kötelező a maszk viselése az árusoknak és a vásárlóknak egyaránt, de most a piac teljes területén, így a sátras árusoknál is. Újra életbe lép az a szabály, hogy a terméket csak az árusok foghatják meg, ők is csak gumikesztyűben - közölte, hozzátéve, a járvány terjedésének megelőzésére hozott intézkedéseket a város polgármesterével és alpolgármesterével egyeztetve hozta meg.
Hétfőn általában nincsenek árusok a piacon, de kedden nagy forgalomra lehet számítani

A döntésről a piaci árusokat, kereskedőket értesítették, a vásárlók számára közleményt adtak ki pénteken, a rend betartását a közterület-felügyelők és a piacfelügyelő fogja ellenőrizni, de a rendőrség segítségét is kérik. Bakó István elmondta, munkatársai rendelkeznek megfelelő védőfelszereléssel és kellő mennyiségű fertőtlenítő tisztítószerük is van.
Bakó István, a Városgondnokság vezetője tájékoztatott az új szabályokról

Mint megtudtuk, további korlátozások egyelőre nem lépnek érvénybe a járványhelyzet miatt, így a játszóterek még üzemelnek, és működnek a nyilvános illemhelyek is. A Fő téri és a Március 15. téri illemhelyen minden WC használat után fertőtlenítik az ülőkét, a kilincseket és a csapokat.

Bakó István arról is tájékoztatott, a Városgondnokság és a Közterület-felügyelet irodáiban átmenetileg megszűnt a személyes ügyfélfogadás, de az ügyintézés folyamatos, az ügyfelek telefonon, e-mailben, vagy levélben fordulhatnak hozzájuk.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!