Ma marják, holnap aszfaltozzák a Somlai úti csomópontot


2020-08-10 12:48:17  | cikk: HuHa  | 


Ma marják, holnap aszfaltozzák a Somlai úti csomópontot főképe
Ma a reggeli csúcsforgalom után felvonult a géplánc a Somlai-Bocsor-Erkel utca kereszteződésébe és megkezdték a csomópontban az útpálya aszfaltjának felmarását. Ehhez jelentős forgalomkorlátozást kellett elrendelni, az Erkel és a Bocsor utcából átmenetileg megtiltották a Somlai útra való kihajtást, a Somlai úton pedig az épp aktuális munkafázisokhoz igazodva félpályás lezárással, kézi forgalomirányítással engedik át a járműveket. Az útpálya felmarása várhatóan ma (hétfő) 14 óráig az újabb csúcsforgalomig befejeződik, de kisebb munkálatok még zajlanak a kereszteződésben, így továbbra is érdemes elkerülni a városnak ezt a részét.
A Somlai úton kézi forgalomirányítással haladhatnak a közlekedők

Hasonló lesz a helyzet kedden is, amikor az új aszfalt kopóréteget húzzák be az érintett szakaszra - figyelmeztetett Albert Henrietta, a polgármesteri hivatal városfejlesztési osztályának beruházási ügyintézője. Mint mondta, holnap is a reggeli csúcsforgalom után vonul fel a géplánc és várhatóan csak 18 óra körül oldják fel a korlátozásokat, amikor már a teljes kereszteződés használható lesz.
-A most kialakítás alatt álló lámpás kereszteződésben közlekedésbiztonsági szempontok indokolták az aszfalt felmarását, hiszen minden irányból gyalogos-átkelőhelyeket építünk és a régi aszfaltra nem lehetett volna az útburkolati jeleket felfesteni. Most a korábbinál erősebb, fokozott terhelési osztályú kopóréteget kap a kereszteződés. Az új kopóréteg a csapadékvíz elvezetés szempontjából is meghatározó lesz, hiszen az árkok és a vízgyűjtők irányába lejt majd az útburkolat - tájékoztatott.
Kedden újabb géplánc érkezik, akkor húzzák be az új kopóréteget

A beruházási ügyintéző hangsúlyozta, bár a mainál nagyobb forgalomkorlátozásra nem kell számítani kedden sem, az korlátozás időtartama hosszabb lesz, hiszen amíg a teljes aszfaltfelület vissza nem hűl - várhatóan 18 óráig - a Bocsor és Erkel utcáról nem lehet ráhajtani a Somlai útra. A Somlai úton félpályás útlezárás mellett fognak aszfaltozni.
-A Somlai úton a fő forgalmi irány tud majd haladni félpályán, ahogy hűtik az aszfaltot úgy terelik a forgalmat az egyik, illetve másik sávra. Mindenképpen azt kérjük a közlekedőktől, hogy lehetőség szerint kedden kerüljék el ezt a csomópontot - kérte Albert Henrietta. A munkavégzés folyamatossága és gyorsasága, az ott dolgozók biztonsága és a felesleges torlódások, esetleges balesetveszélyes helyzetek kialakulásának megelőzése érdekében ezt érdemes mindenkinek betartania.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!