Perutz FC: Nem sikerült jól a hazai bemutatkozás


2020-08-09 21:47:21  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Perutz FC: Nem sikerült jól a hazai bemutatkozás főképe
Az NB III-as bajnokság egyik fő esélyese, a III. kerület magabiztos győzelmet aratott a Perutz FC felett, mely az első félidőben több helyzetet is elpuskázott.

Perutz FC - III.kerületi TVE 0-3 (0-2) Gsz.: Remili, Daróczi, Böröczky (öngól)

Perutz stadion, 500 néző, v.: Görög (Bertalan, Urbán). Perutz FC: Szigeti - Böröczky, Bence, Koronczai, Nagy T., - Baldauf, Németh E. (Szabó Zs. '46), Szilágyi, Kalász, Irmes (Márton D. '75) - Skriba (Mogyorósi '64), vezetőedző: Lengyel Ferenc. III.kerületi TVE: Jeszenszky - Szalai, Erdei, Tóth K., Nagy T. - Tamási (Opavszky '46), Daróczi (Borvető '80), Fazakas, Kokenszky ('57 Czvitkovics) - Remili, Rabatin, vezetőedző: Kemenes Szabolcs.

Talán még a Sopron elleni, idegenbeli idénynyitó találkozónál is nehezebb feladat várt a Perutz FC-re a bajnokság egyik nem titkolt esélyese, a III. kerület ellen. A harmadosztályú pontvadászat második fordulójában Hanzl Máté, Dóczi Krisztián, Zsirai Martin mellett szintén sérülés miatt Császár Attila sem tudott pályára lépni, sőt Szabó Zsolt csak a padon kezdett. A hazai nézőknek csalódniuk kellett a kezdést illetően, az 5. percben ugyanis Remili Mohamed szabadrúgásból megszerezte a vezetést a III. kerületnek 0-1. Az első negyed óra végén alakította ki első lehetőségét a Perutz, egy jobb oldali beadást Irmes bólintott mellé. A 40. percben óriási ziccert dolgoztak ki a pápaiak, Böröczky remek indításából Skriba léphetett ki egy az egyben, ám a támadó a bal felső sarok mellé lőtt. A hajrában egy perc alatt Irmes kétszer is kecsegtető helyzetbe került, ám mindkét lövését Jeszenszky védeni tudta. A három kimaradt helyzetet megbüntették a fővárosiak, a 44. percben 16 méterről Daróczi lőtt a kapu jobb oldalába 0-2. Szünet után hét perccel a csereként pályára lépő Szabó Zsolt lőtt ballal a bal kapufa mellé, majd az 59.percben háromra nőtt a különbség: egy jobb oldali szögletet Böröczky a saját kapujába fejelt 0-3. A folytatásban már nem forogtak veszélyben a kapuk, az utolsó fél órában egy Daróczi belsőzést és egy Márton tekerést jegyezhettünk még fel.

Lengyel Ferenc: Az első félidőben partiban voltunk, taktikailag felvettük velük a versenyt. Sajnálom, hogy mindjárt a mérkőzés elején egy olyan gólt kaptunk, amire külön felhívtam a figyelmet: tudtuk, hogy Remili jó szabadrúgáslövő, erre három ember állt a sorfalban... De még ezután is volt esélyünk, 0-1-nél sajnos Skriba és Irmes is hibázott, amit a szünet előtt megbüntetett az ellenfél. A harmadik góllal eldőlt a meccs, ott már nem néztünk ki jól, de már korábban is hangsúlyoztam, hogy ez a III. kerület játékosállományban, körülményekben NB II-es szintű.

A pápai csapatra a következő héten két bajnoki vár, augusztus 12-én szerdán Tatabányára utazik az alakulat, majd augusztus 16-án, vasárnap 19 órai kezdéssel Nagyatád ellen ismét hazai pályán játszanak a sárga-kékek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!