31 fertőzött, karanténban több háziorvos - vasárnap esti információk a koronavírus-járványról


2020-08-09 19:37:12  | cikk: HuHa  | 


31 fertőzött, karanténban több háziorvos - vasárnap esti információk a koronavírus-járványról főképe
Az alapellátásban dolgozó több háziorvos is karanténba került városunkban - tudtuk meg nem sokkal ezelőtt dr. Áldozó Tamás polgármestertől, akit telefonon kerestünk a járványhelyzet mai adataival kapcsolatban. Az érintett háziorvosok olyan munkatársakkal és betegekkel találkoztak, akikről utóbb kiderült, hogy megfertőződtek a koronavírussal. Az orvosok tesztje negatív, ennek ellenére egyelőre karanténban kell maradniuk - közölte a városvezető, hangsúlyozva, az orvosi alapellátás továbbra is biztosított a városban.

A polgármester a ma (vasárnap) este 19 órai adatokat is ismertette érdeklődésünkre. Mint mondta, jelenleg Pápán 83 személy áll járványügyi megfigyelés alatt, 40 az elkülönítések száma és 24 esetben rendelt el járványügyi zárlatot a hatóság. Dr. Áldozó Tamás információi szerint 31 személyről bizonyosodott be a mintavétel alapján, hogy megfertőződött a vírussal.

A városvezető azt is elmondta, egyeztetett Szalainé Tihanyi Andreával, az Egyesített Szociális Intézmény vezetőjével, aki arról tájékoztatta, hogy a Teveli Úti Otthonház két idős lakójának - akit a vírusfertőzés miatt Ajkán ápolnak - állapota kielégítő.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!