Kerékpárosokat ellenőriztek a rendőrök


2020-08-07 15:04:23  | cikk:  | 


Kerékpárosokat ellenőriztek a rendőrök főképe
A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai baleset-megelőzési akció keretében állították meg a bicikliseket.

A rendőrök 2020. augusztus 7-én délelőtt Pápa több pontján ellenőrizték a kerékpáros-forgalmat. Az akció célja az volt, hogy a balesetek megelőzése érdekében felhívják a biciklisek figyelmét a közlekedési szabályok betartására, a kötelező tartozékok fontosságára, valamint a látni és látszani alapelv kiemelt szerepére.

Elmondták az állampolgároknak, hogy kétkerekűvel lehetőség szerint a kerékpárúton vagy a kerékpársávon közlekedjenek, kijelölt gyalogos-átkelőhely előtt pedig minden esetben szálljanak le a kétkerekűről, és a forgalomba való bekapcsolódás előtt győződjenek meg annak veszélytelenségéről. Hangsúlyozták továbbá, hogy az esti szürkületben és éjszaka nagyon fontos, hogy megfelelően ki legyen világítva kerékpárjuk, és viseljenek láthatóságot segítő eszközöket.

A rendőrök továbbá hasznos baleset-megelőzési tanácsokat tartalmazó kiadványokat is átadtak a kerékpárosoknak.

 ...hogy mindenki hazaérjen!

Képek:

nincsenek képek


Címkék: rendőrségi
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!