Újabb óvintézkedések az Egyesített Szociális Intézményben


2020-08-07 11:09:07  | cikk: HuHa  | 


Újabb óvintézkedések az Egyesített Szociális Intézményben főképe
Szombaton a Teveli Úti Otthonházban, hétfőn a Vörösmarty úti és a két Barát utcai idősotthonban is látogatási, kijárási és felvételi tilalmat rendelt el Szalainé Tihanyi Andrea, az ESZI igazgatója. Ma délelőtti sajtótájékoztatóján újabb óvintézkedésekről adott hírt, ezek az intézmény egészét érintik.
Emlékeztetett dr. Áldozó Tamás polgármester csütörtök esti tájékoztatására, amiben arról adott hírt, hogy a Teveli úti fertőzött idős lakó szobatársa szintén az ajkai kórházba került, teszteredménye még nem ismert. A kétágyas szoba fertőtlenítését már tegnap elvégezték az otthonban.
-Információnk szerint mindkét lakó állapota kielégítő - hangsúlyozta.
Szalainé Tihanyi Andrea igazgató az új intézkedéseket ismertette

Az igazgató újabb döntéseket hozott a különböző intézményegységek működésére vonatkozóan, eszerint a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat, a Család- és Gyermekjóléti Központ péntektől, azaz mától ügyfeleit csak előzetes időpontegyeztetés alapján fogadja, a Gondozási Központban ugyanezt a szabályt vezette be.
-A szociális étkeztetést a mai naptól csak szállítással biztosítjuk, jelenleg napi átlag 130 személy részére juttatjuk el az ebédet - közölte.
Azt is elmondta, az Idősek Klubja működtetését határozatlan időre szüneteltetik, a Fogyatékosok Nappali Intézménye júliustól csak 50 százalékos kapacitással indulhatott el, ezt most határozatlan időre meghosszabbították.
-A központi irodában a mai naptól az ügyfeleket előzetes időpontegyeztetéssel fogadjuk. Látogatási és kijárási tilalmat vezetünk be szombattól, augusztus 8-tól a Hajléktalanok Átmeneti Szállásán, ez alól csak a folyamatos munkaviszonnyal rendelkezők képeznek kivételt, de ők is csak munkavégzés céljából hagyhatják el a szállót - tájékoztatta a sajtó képviselőit Szalainé Tihanyi Andrea.
Az idősotthonok után az ESZI többi intézményegységében is szigorú szabályok léptek életbe

Felidézte, a négy idősotthonban már augusztus 1-től, illetve augusztus 3-tól látogatási, kijárási és felvételi tilalom van érvényben, a lakók és a hozzátartozók megértően fogadták az intézkedést, ez utóbbiak biztonságban érzik szeretteiket, a folyamatos kapcsolattartást pedig minden lehetséges módon fenntartják. Az új korlátozó intézkedésekről is tájékoztattak már minden érintettet.
Kiemelte, a személyes ügyfelfogadást csak a legszükségesebb esetben biztosítják a higiénés előírások maximális betartása mellett. Ez belépéskor a kötelező kézfertőtlenítést és az arcmaszk viselését jelenti.

-A városi véradás rendje is módosul, ez márciustól a Szent Anna Házban működik, mostantól ismét fokozott figyelmet fordítunk az ő beléptetésükre. A Vöröskereszttel egyeztetve, egy időben csak korlátozott számban lehetnek jelen a véradók az épületben, a többieknek az udvaron kell várakozniuk. A dokumentációs szűrés az épület földszintjén folyik, kézfertőtlenítést követően, kötelező szájmaszk viselése mellett.

Az ESZI mellett a közszolgáltatók is megelőzési, óvatossági intézkedéseket vezetnek be, ezek leginkább a személyes ügyfélfogadás átmeneti felfüggesztését jelentik. A polgármesteri hivatalban ez hétfőn lép életbe - erről dr. Áldozó Tamás polgármester adott hírt tegnap este -, de úgy tudjuk, hasonló döntést hozott a Pápai Vízmű és a Közszolg is.

Információink szerint az igazolt fertőzöttek száma mostanra 21-re emelkedett, egy fertőzésgyanús személy esetében pozitív lett a koronavírus teszt, de még sok minta van vizsgálat alatt, melyeknek eredménye egyelőre nem ismert.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!