20-ra emelkedett a pápai és Pápa környéki fertőzöttek száma


2020-08-06 20:52:24  | cikk: HuHa  | 


20-ra emelkedett a pápai és Pápa környéki fertőzöttek száma főképe
Dr. Áldozó Tamás csütörtökön (ma) 20 órakor a Pápa Városi Televízióban tartott sajtótájékoztatóján bejelentette, a legfrissebb adatok szerint már 20 igazolt koronavírus fertőzött személy van Pápán és környékén.
Emlékeztetett, Müller Cecília országos tisztifőorvos ma déli sajtótájékoztatóján a várost gócpontnak nevezte. Az általa a pápai gócponthoz kötött 22 pozitív eset közé a mi tudomásunk szerint nemcsak pápai és pápa környéki igazolt fertőzöttek tartoznak. Ez az oka a számok közötti látszólagos ellentmondásnak - magyarázta a városvezető.
-Félő, hogy az igazolt esetek száma tovább nő. Csütörtök este 8 órakor az elrendelt karanténok száma 73, ez 25-tel több, mint tegnap, ezek között 9 személy esetében járványügyi elkülönítésről döntött a hatóság. Az eljárásrend szerint ez a 9 személy a gyanús, valószínűsített, de pozitív teszttel még nem igazolt esetek közé tartozik - közölte.

Elmondta, a Teveli úti otthonházban azonosított idős, már Ajkán kezelt gondozott szobatársának, ma csütörtökön délelőtt hőemelkedése volt, elővigyázatosságból őt is az ajkai kórházba szállították. Nála a fertőzés egyelőre nem igazolt.

Arról is szólt, a gyerekorvosi ügyeleten dolgozó egyik asszisztens mintája szerdán pozitívnak bizonyult. A vele egy légtérben tartózkodó gyermekorvos karanténba került, az orvosi rendelőben az alapos fertőtlenítést követően folyt ma a betegek fogadása. Utóbb pozitívnak bizonyult beteg ellátása miatt egy felnőtt háziorvos kiesett az ellátásból. Az ő első tesztje negatív lett.
A polgármester arról is tájékoztatást adott, hogy az Egészségügyi Alapellátási Intézmény vezetője átmeneti intézkedéseket vezetett be, ez a tavasszal már megismert eljárásrend szerinti működést jelenti: a rendelők zárva lesznek, a betegek a szolgáltatást előzetes telefonos egyeztetés után vehetik igénybe, a maszkviselésre és kézfertőtlenítésre szigorú szabályok vonatkoznak, a védőnői családlátogatás szünetel.

Hétfőtől a Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási rendje megváltozik. A tavasszal már megismert eljárásrendnek megfelelően a személyes ügyfélfogadást csak azokban az ügyekben biztosítjuk, amik kizárólag személyesen intézhetőek egyébként az ügyfélszolgálati irodában, továbbá telefonon vagy elektronikusan zajlik az ügyintézés - közölte a városvezető.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!