Fertőtlenítik az Erzsébetvárosi óvodát


2020-08-06 20:12:39  | cikk: HuHa  | fotó: Babos Petra  | 


Fertőtlenítik az Erzsébetvárosi óvodát főképe
Ma reggel megkezdődött az Erzsébetvárosi óvoda fertőtlenítő takarítása, miután kedden egy óvónő koronavírus tesztje pozitívnak bizonyult. Az óvodát szerda reggel, 5-én zárták be, a családokat értesítették, az óvodába járó kisgyermekek és az óvoda dolgozói járványügyi megfigyelés céljából karanténban vannak.
-Az óvoda a fertőtlenítő takarítás után kinyithatna, de mivel az óvodai ellátást igénybe vevő gyermekek most járványügyi megfigyelés alatt állnak, most nem jöhetnek óvodába. Az Erzsébetvárosi óvoda körzetéből, akiknek igénye van az ellátásra, őket más pápai tagóvoda fogadja. Amennyiben mindenki tesztje negatív lesz, folytatódhat az ellátás.
Más tagóvodák munkatársai végzik a fertőtlenítést

Csákvári Judit, a Pápai Városi Óvodák intézményvezetője szintén karanténban van sok más kollégájával együtt, hiszen a múlt héten egy értekezleten együtt volt a vírusfertőzött óvónővel. Telefonon azt a tájékoztatást adta, a szülőket és a dolgozókat az ÁNTSZ utasításai szerint még kedden este értesítették, az adatokat leadták.
-Az Erzsébetvárosi óvoda fertőtlenítését megkezdtük, ehhez minden eszközünk, vírusölő tisztítószerünk rendelkezésre áll. A fertőtlenítő takarítást a dajka nénik végzik, természetesen nem az Erzsébetvárosi óvoda dajkái, hiszen ők karanténban vannak, hanem más tagóvoda munkatársait hívtunk át ebbe az óvodába - közölte.
Az intézményvezető megerősítette, a nem érintett kisgyermekek ellátását a Huszár lakótelepi óvodában biztosítják. Az Erzsébetvárosi óvoda újranyitásáról a fenntartó önkormányzattal egyeztetve hoznak döntést.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!