Már 16 igazolt fertőzött Pápán és környékén! (cikkünket frissítettük)


2020-08-05 16:48:16  | cikk: HuHa  | 


Már 16 igazolt fertőzött Pápán és környékén! (cikkünket frissítettük) főképe
16 órakor tartott sajtótájékoztatót a járványhelyzet legfrissebb adatairól dr. Áldozó Tamás polgármester. Elmondta, a tegnap (kedd) esti 6 pápai és 3 Pápa környéki fertőzöttről ma (szerda) 16 órára 16-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma, az új fertőzöttek között szintén vannak pápaiak. A kontaktkutatás és a mintavételek folyamatosak, több tucatnyi pápai érintett ebben.

Felidézte kedd este arról adott hírt, hogy az Erzsébetvárosi Óvoda egyik munkatársának koronavírus-tesztje pozitív lett, ezért az óvodában rendkívüli intézkedéseket kellett bevezetni: az intézményt ma reggeltől bezárták és megkezdődött a fertőtlenítő takarítás.
-Köszönjük az érintett családok együttműködését, hogy megértették a kialakult helyzetet - mondta. Azt is megtudtuk, a pozitív tesztet produkáló óvónő a múlt héten más óvodavezetőkkel és óvónőkkel együtt részt vett egy értekezleten, ők valamennyien karanténban vannak és karanténba kerültek az óvodában lévő kisgyermekek is, az ő létszámuk több mint húsz.

A városvezető közölte, a Gróf Esterházy Kórház igazgatója, dr. Töreki-Vörös Ibolya arról tájékoztatta, hogy látogatási tilalmat rendelt el a kórházban.
-Egyetértettem az intézkedésével és támogatom azokat a szigorításokat, melyeket az intézményben be kell vezetniük - tette hozzá. Dr. Áldozó Tamás arról is beszélt, egyeztetett Takács Szabolcs kormánymegbízottal a kialakult helyzetről és továbbra is folytatják a konzultációkat szükség esetén.

A Teveli Úti Otthonházban elvégzett tesztek eredményét is ismertette, eszerint az egyik lakó koronavírus tesztje biztosan pozitív, ugyanakkor a sajtótájékoztató közben kapott hírek alapján azt közölte, hogy a többi gondozott és a dolgozók tesztje negatív lett. A koronavírus fertőzött lakót Ajkára szállították és ott ápolják. A kialakult helyzetre való tekintettel az intézmény igazgatója még hétfőn az összes pápai idősotthonban látogatási, kijárási és felvételi tilalmat rendelt el.
-Jelenleg is több tucat pápai minta van vizsgálat alatt Budapesten, folyamatosan érkeznek vissza az eredmények és készülünk arra, ha további önkormányzati intézmény is érintetté válik, ott rendkívüli intézkedéseket vezetünk be - jelentette ki a polgármester.

Dr. Áldozó Tamás közölte, saját intézményi körén túl az önkormányzat egyelőre nem kezdeményez rendkívüli intézkedéseket, a városi rendezvények vonatkozásában azonban megfontolja, milyen eseményeket tartanak meg. Eszerint egyelőre a Hősök Napjának megtartása mellett döntöttek és az augusztus 20-ai megemlékezésre is készülnek, igaz a megszokottnál jóval visszafogottabb módon, az Esterházy-kastély udvarán. A borfesztivál és a Barok Napok biztosan elmarad, az ősz további részére és a decemberre tervezett programokról később döntenek. Megemlítette, augusztusban a város környékén is jellemzően sok a rendezvény, a legtöbb falunapot ekkor tartják és már több polgármester kérte a véleményét ezek megtartásáról. Mint mondta, ő azt javasolta, hogy ne tartsák meg ezeket. A városi közszolgáltatók esetében előfordulhat módosítás az ügyfélszolgálat rendjében, vélhetően többen visszatérnek az elektronikus ügyfélfogadáshoz - adott tájékoztatást.

A 16 órakor tartott sajtótájékoztatót követően, a legfrissebb hírek szerint egy újabb fertőzöttet is azonosítottak a vizsgálatok, eszerint már 17 koronavírussal igazoltan fertőzött személy van Pápán és a környező településeken.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!