Gőzerővel zajlanak a nyári iskola karbantartási munkálatok


2020-08-05 15:04:25  | cikk: Babos Petra  | 


Gőzerővel zajlanak a nyári iskola karbantartási munkálatok főképe
A Pápai Tankerületi Központ valamennyi iskolájában jelenleg is zajlanak a nyári karbantartási munkák. A nyári szünet fenntartói-működtetői teendőit a tankerületi központ évek óta a kialakult jó gyakorlat alapján tervezi meg intézményeiben. A feladatok meghatározása az intézményvezetők bevonásával történik. A nyári felújítások összességében több mint 27 millió forintból valósulnak meg, amely magába foglalja az általános karbantartásokat, festéseket, de a komplex karbantartási-kivitelezési munkákat is.
-A Vajda Márta Óvoda, Általános Iskolában a festési munkákon kívül az autista csoport helyisége új padlóburkolatot kap. A tornateremben az elavult lámpákat is kicseréljük.
A nyári felújítási munkák részleteiről Egyházi Andrea tankerületi igazgató beszélt

A Pápai Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola tornatermében a nagyteljesítményű fényvetőket korszerű LED-es lámpákra váltjuk át. A tantermek, vizes helyiségek tisztasági festést kapnak, az irodák padlóburkolata megújul. A Weöres Sándor Általános Iskolában 5 db tantermet és a tornatermi vizesblokkokat festjük ki és megtörténik az elavult tantermi lámpák cseréje. A Pápai Petőfi Sándor Gimnázium auláját felújítjuk, a vizes helyiségek, tantermek tisztasági festése mellett. A devecseri és az ajkai járásban ugyancsak a tisztasági festés mellett, részbeni burkolat-felújítások lesznek. Az ajkai járás esetében a karbantartások között nagyösszegű feladatnak minősül a Molnár Gábor Iskolában elkészült ablakcserék és az épület tetőszigetelésének felújítása -tájékoztatta hírportálunkat Egyházi Andrea, a Pápai Tankerületi Központ igazgatója.
Véseiné Kárpáti Ágota, a Pápai Weöres Sándor Általános Iskola intézményvezető-helyettese elmondta, 2018 őszére 12 tantermük, a tanári szobák, az irodák, és egy vizesblokk (a többi már korábban felújításra került) teljes körű korszerűsítése valósult meg az iskolában.
-Mint minden iskolában, itt is el kell végezni a használatból adódó nyári karbantartási, felújítási munkákat. Idén öt tanterem festésére volt szükségünk, illetve a tornatermi részen a négy öltöző festése valósul meg a nyáron. A két alsós tanteremben a leendő első osztályok indulásához biztosítják a tiszta, fertőtlenített körülményeket. Ugyanez a helyzet a felső évfolyamokon is, az ötödikesek tantermeit festettük ki. A nyelvi terem festése megtörtént, a takarítási munkák ott hamarosan megkezdődnek. Jelenleg szinte minden tantermünk teljesen ki van fertőtlenítve és takarítva. A már említett felújítás során megkezdődött villamos korszerűsítésnek folytatásaként még az idén nyáron új LED panelekkel korszerűsödnek a tantermeink. Mintegy száznyolcvanat szereltetünk még fel a következő hetekben - tudtuk meg Véseiné Kárpáti Ágotától, aki hozzátette, az iskola belső állapota a mai kor követelményeinek tökéletesen megfelel. Új tantermi berendezésekkel is folyamatosan bővülnek, minden osztályteremben új, modern padok és székek várják a diákokat.
Egyházi Andreától megtudtuk, a Pápai Tankerületi Központ 76,7 millió forintos európai uniós, vissza nem térítendő támogatást nyert el a Türr István Gimnázium és Kollégium energetikai felújítására a SZÉCHENYI2020 programban, a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program „Költségvetési szervek pályázatos épületenergetikai fejlesztései” című felhíváson. A csaknem 95 millió forintos projekt megvalósításához Pápa Város Önkormányzata 9 millió forinttal, a Tankerület pedig további 9,1 millió forinttal járult hozzá. A megújult épület nemcsak külsőleg szépült meg, hanem immár az energetikai adottságai is megfelelnek a hatályos jogszabályok szerinti feltételeknek. A projektben a homlokzat és a lapostető szigetelésén, valamint a részleges nyílászáró-cserén felül napelemes rendszert telepítettek a lapostetőre, a meglévő homlokzatra pedig utólag hőszigetelő rendszer került. Az épület az elavult külső nyílászárók helyett modern, három rétegű üvegezéssel ellátott nyílászárókat kapott, illetve új, egyedi bejárató ajtókat is beépítettek a kivitelezők. A beruházásnak köszönhetően csaknem 150 diák töltheti korszerűbb, rendezettebb környezetben a mindennapjait, és az épület energiahatékonysága is jelentősen javult. A projekt 2020. július 31-én lezárult.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!