61. tanévét zárta a Petőfi


2010-06-19 09:01:38  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


61. tanévét zárta a Petőfi főképe
Pénteken történetének 61. tanévét zárta a Petőfi Sándor Gimnázium és ezen belül a tizenhatodikat a Várkert úti épületben.
Huszár Endre igazgató évzáró beszédében a 2009/2010-es tanévet értékelte.
- Mozgalmas évet hagytunk magunk mögött. A tanévet 15 osztályunk 423 tanulója kezdte meg 27 főállású pedagógussal és 7 óraadó tanár vezetésével - kezdte az ünnepi beszédét Huszár Endre.
- Az iskola felszereltsége megint sokat fejlődött az elmúlt évben. A nyár folyamán komplex vagyon-és tűzvédelmi rendszert építtetett ki nálunk a városi önkormányzat, valamint lehetővé tettét a főépület ajtóinak cseréjét, míg a B épületét saját forrásból cseréltettük ki. Négy tanterem bútorzatát is kicseréltettük közel 4 millió Ft-os költséggel. A technika, a biológia és a földrajz tárgyak oktatásához szükséges szakmai anyagok vásárlására közel 400.000 Ft-ot költöttünk. Szervergépeket és szünetmentes tápegységet vettünk az informatikai rendszerünk biztonságos működtetése érdekében. A legnagyobb újítás azonban a magyar-angol két tanítási nyelvű tagozat beindítása volt, jó másfél évi munka után. A SAC C17-es program keretén belül a Bázisrepülőtéren dolgozó külföldiek gyermekei iskolánkban tanulnak, összesen öten, de szeptembertől várhatóan 10-15-en lesznek majd   - mondta el az igazgató.
Beszédében kitért még az éves munkaterv feladatainak megoldására, a különböző iskolai rendezvényekre és eseményekre.
Végül pedig a tanulmányi eredményekről szólt.
- Az iskolai tanulmányi átlag 3,68 lett, ami több mint egy tizeddel jobb, mint tavaly. A héten érettségizett 13.B osztályátlaga 4,0.  Örvendetes, hogy öten lettek kitűnő tanulók: Benecz Fanni, Szekeres Csaba, Bíró Annamária, Pálinkás Vivien és Németh Zoltán - hangsúlyozta Huszár Endre.
A műsoron közreműködött az iskola vegyeskara.
A Szózat eléneklése után dobpergés jelképezte a szünidő kezdetét.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!