Két nap alatt 20 szabálysértő autós a Fő téren


2020-07-31 18:02:53  | cikk: HuHa  | 


Két nap alatt 20 szabálysértő autós a Fő téren főképe
30 ezer forintos bírságra számíthatnak azok, akik az elmúlt napokban áthajtottak a Fő téren a Fő utca irányából, vagy a Plébániasor felől. Szerda óta ugyanis rendszámfelismerő kamera vigyázza a tér rendjét és rögzíti a szabálytalankodó járműveket.
A Fő térre behajtókat figyeli és rögzíti a kamera

-A Fő utca és a Fő tér találkozásánál komoly fizikai akadályok, oszlopok akadályozták meg a behajtást, de a városnéző kisvonat közlekedése miatt ezt meg kellett nyitni és néhány napon belül átmenő forgalom alakult ki a Plébániasor és a Fő utca között a téren oda és vissza egyaránt. Az a döntés született a városvezetéssel közösen, hogy rendszámfelismerő kamerát telepítünk a Griff szállóval szemben lévő oszlopra - magyarázta Bakó István, a Városgondnokság vezetője. Emlékeztetett, a Böröczky dombon mindkét irányból behajtani tilos tábla áll és kiegészítő tábla jelzi, hogy kik hajthatnak be a Fő utcára, ugyanilyen tábla található a Gróf úton a Plébániasornál, a Fő utca és a Fő tér találkozásánál pedig szintén mindkét irányból behajtani tilos tábla védi a teret.
A Fő tér határánál mindkét irányból behajtani tilos tábla áll, ezt mutatja dr. Áldozó Tamás és Bakó István

Az önkormányzat határozottan és szigorúan lép fel a szabálytalankodókkal szemben. Dr. Áldozó Tamás polgármester felháborítónak tartja, hogy vannak, akik semmibe veszik a közlekedési szabályokat.
-A Fő utcára és a Plébániasorra egyértelmű szabályokat alkotott a képviselő-testület évekkel ezelőtt. Ezeket a szabályokat a közterületen elhelyezett közlekedési táblák jelzik, ez minden autós számára egyértelmű. Ennek ellenére folyamatosan azt tapasztaljuk, hogy sokan nem tekintik magukra nézve kötelezőnek a közlekedési szabályok betartását, talán valamiféle ajánlásnak gondolják, mi pedig azt mondjuk, ennek ennél sokkal nagyobb súlya van - jelentette ki.
Hangsúlyozta, a kamera a rögzíti a szabálytalankodókat és ellenük a megfelelő eszközökkel fellép a város.
-Biztos vagyok benne, hogy ezt ők is megértik, hiszen valószínűleg számolnak azzal, amikor egy közlekedési szabályt megszegnek, annak következményei lehetnek. Most pedig nem lehetnek, hanem lesznek! - közölte.
Ez a következmény pedig a 30 ezer forintos közigazgatási bírság - tudtuk meg Bakó Istvántól. A kamerát kedden szerelték fel, szerdától szolgálatban áll és azóta mostanáig már 20 járműről készített fotót, amint szabálytalanul behajt a Fő térre. Az esetek túlnyomó többsége nappal történt.
-A kamera a Fő utca és a Plébániasor közötti átjárót figyeli, olyan felvételeket készít, melyen a jármű és annak rendszáma egyértelműen beazonosítható és felismerhető. Ezen túl rögzíti a napot, órát, percet - ismertette a berendezés működését. A mindent kizáró bizonyítéknak számító felvételek alapján távolléti közigazgatási bírságot szab ki a közterület-felügyelet, melynek összege 30 ezer forint. A bírság megfizetésének elmulasztása esetén, a rendőrségre továbbítják az ügyet, akkor pedig már büntetőpont is jár az behajtásért. Az elsőként rögzített szabálytalankodók várhatóan már a jövő hét közepén kézhez kapják a szabálysértésről és bírságról szóló értesítést.
A kamera rögzíti a jármű rendszámát és a behajtás pontos időpontját

A Fő téri kamera kapcsán dr. Áldozó Tamás emlékeztetett, a közelmúltban már telepítettek egy kamerát a Külső-Várkertbe és továbbiakat is fognak. Az önkormányzat már korábban döntött egy kamerarendszer telepítéséről a városban, mely több célt is szolgál majd, attól függően, hogy hol helyezik el őket. Így javíthatják a közlekedés rendjét, erősíthetik a közrendet, közbiztonságot és segíthetnek az illegális hulladéklerakás visszaszorításában. A több tucat kamerából álló, több tíz milliós értékű kamerarendszer kiépítését egyelőre felfüggesztették, de egyes elemeit már most telepítették és továbbiak üzembe állítására is számítani lehet - tudtuk meg a polgármestertől.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!