Rendőrkézen a szénabálatolvajok és az orgazdák


2020-07-27 08:11:12  | cikk:  | 


A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai az ügyben lopás miatt egy 48 éves nőt és 26 éves fiát, orgazdaság miatt pedig egy 57 éves nórápi lakost 23 éves fiával együtt hallgattak ki gyanúsítottként.

Feljelentés érkezett a rendőrségre 2020. július 23-án délelőtt arról, hogy egy Pápa környéki mezőgazdasági területről 2020. június végétől több mint száz darab szénabálát lopott el ismeretlen tettes, mellyel egymillió forintot meghaladó kárt okozott. Az adatgyűjtés eredményeként egy 48 éves pápai nő és 26 éves fia került a rendőrség látókörébe. A rendőrök a feltételezett elkövetőket másnap délután otthonukban elfogták, majd előállították őket, és gyanúsítottként kihallgatták. Ellenük lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A nyomozás során szerzett információk alapján felmerült a gyanú, hogy a lopott szénabálákat egy 57 éves nórápi lakos megvásárolta, 23 éves Dákán élő fia pedig tovább értékesítette azokat. A rendőrök a két személyt szintén 2020. július 24-én késő délután otthonaikban elfogták, előállították, és gyanúsítottként kihallgatták. A nyomozók a házkutatáskor az idősebb férfi ingatlanának udvarán a bűncselekményből származó szénabálák egy részét megtalálták, lefoglalták, és visszaadták a tulajdonosnak. Az édesapa ellen orgazdaság vétség, míg fia ellen orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik nyomozás a Pápai Rendőrkapitányságon.


Képek:

nincsenek képek


Címkék: rendőrségi
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!