Búcsúját ünnepelte a Szent Anna templom


2020-07-26 13:30:24  | cikk: Babos Petra  | 


Búcsúját ünnepelte a Szent Anna templom  főképe
Ma tartották a Szent Anna templom búcsúját. Szent Anna a veszprémi főegyházmegyének ünnepe is egyben. Szent Anna Szűz Mária édesanyja, a nagyszülők és a házaspárok védőszentje, a családi élet, a gyermekek elfogadásának, helyes nevelésének szép példaképe. Ezen a hétvégén ünnepelte a pápai Szent Anna templom a búcsúünnepét. Az ünnepi program tegnap este szentmisével kezdődött, melyen a hívek a nagyszülőkért imádkoztak. A búcsúi nagymisét ma reggel tartották, amelyen Salgó Ferenc kanonok-plébános mondott szentbeszédet, s aki megáldotta a jubiláló házaspárokat. Összesen tizenhárom házaspár részesült az áldásban.
Salgó Ferenc kanonok-plébános elmondta, amikor Isten megteremtette az embert, nőnek és férfinak teremtette, aztán egymásnak ajándékozta őket.
-A házaspárok, akik a jó Isten szép tervét a házasság kötelékében vállalták a szolgálatot. Ma hálát adunk mindezért a szolgálatért, hiszen ez nem is egyszerű vállalkozás - emelte ki, majd Szent Pió atya áldását idézte, mi szerint: „Áldjon meg benneteket az Úr, és tegye könnyűvé számotokra a család igáját! Legyetek mindig jók! Ne feledjétek, hogy a házassággal olyan nehéz kötelességek járnak, melyeken csak az isteni kegyelem könnyíthet: érdemeljétek ki mindig ezt a kegyelmet! És az Úr őrizzen meg titeket a harmadik és a negyedik nemzedékig!
Az ünnepi szentmisén  a Szent Anna Óvoda óvónői működtek közre énekkel

Salgó Ferenc kiemelte, valóban szép feladat a házasság. Ez szeretetből vállalt kötöttség és szolgálat. A házasságkötés legszebb mozdulata, amikor a feszületre helyezi a menyasszony és a vőlegény a kezét, mint már házastársak, s fogadnak örök hűséget egymásnak.
-Ha mi is ezt a szeretet szolgálatot hűséggel végezzük, akkor megtapasztaljuk, azokat a ragaszkodásokat, amelyek a családi kötelékben vannak, s megtapasztaljuk, hogy Isten velünk munkálkodik, s ennek teljességét adja meg az örök élet boldogságában - tette hozzá az atya.
A szentmise a Himnusz hangjaival zárult.
A Szent Anna búcsú a Szent Anna litániával ér véget.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!