A pápai tűzoltók teljesítették Bence kívánságát


2020-07-24 17:15:20  | cikk: Babos Petra  | 


A pápai tűzoltók teljesítették Bence kívánságát főképe
A 7 éves Bence egy igazi, mosolygós kisfiú, imádja a húgát, Dorkát, akivel szinte mindig tűzoltósat játszanak. Példaképeinek tartja a tűzoltókat, ezért azt kérte a beteg gyerekek kívánságait teljesítő Csodalámpa Alapítványtól, hogy eltölthessen egy kis időt az életmentők között, felpróbálhassa a ruhájukat, vagyis egy kicsit ő is tűzoltó lehessen. A pápai tűzoltók szívesen vállalták, hogy teljesítik a kérést, hiszen tudják, ez a különleges élmény segítheti a születésnapját nemsokára ünneplő kisfiút a teljes gyógyulásában. Bence ma délután látogatott el a tűzoltóságra szüleivel és kishúgával.
Bence még a tűzoltó autót is vezethette

A kisfiú megküzdött a 4 évvel ezelőtt diagnosztizált betegségével, de még most is kontrollvizsgálatokra kell járnia. A Csodalámpa az elmúlt 17 év alatt közel 4000 álmot váltott valóra a támogatói segítségével, az országosan tevékenykedő csodacsapat tagjai a sokszor elérhetetlennek tűnő kívánságok teljesítésével biztatást és reményt adnak a gyerekeknek, akik a nem mindennapi élményekből erőt meríthetnek a betegségük leküzdéséhez.
Bence édesanyja, Ibolya elmondta, Bencének egy régi nagy álma vált valóra azzal, hogy a tűzoltókhoz ellátogathatott.
-Egészen kicsi kora óta szereti a tűzoltókat, s érdekli ez a hivatás. Már a kórházban is sokat játszott a tűzoltó játékautókkal, s be is öltözött tűzoltónak. Izgatottan várta a mai napot, már reggel, amikor elment az oviba, azt kérdezte, hogy mikor megyünk a tűzoltókhoz - tudtuk meg az anyukától, aki elárulta, Bence kishúgával, Dorkával otthon sokat játszik tűzoltósat, beöltöztetik egymást, a játékautókkal mennek.
Csondor Henrietta tűzoltó hadnagy, megyei szóvivőtől megtudtuk, a koronavírus-járvány miatt csak most volt lehetőség Bence kívánságát teljesíteniük, amit nagy örömmel tettek meg.
-A Csodalámpa Alapítvány kereste fel a tűzoltóságot, s így együtt szerveztük meg a mai napot Bencének. A tűzoltó szakma nagyon népszerű, főleg a kisgyermekek körében, hiszen közülük többen is szeretnének tűzoltók lenni, így, ha ilyen kéréssel fordulnak hozzánk, akkor mi igyekszünk bemutatni a szakmát, a tűoltók életét, mindennapjait. Bence először megnézte a laktanyát, azt, hogy a tűzoltók hol alszanak, egy próbariasztást is megtekintett, vezetett tűzoltó autót, de a létraszert és a locsolót is kipróbálta, felvette a sisakot sőt még a bevetési ruhát is - tudtuk meg Csondor Henriettától, aki hozzátette, a pápai tűzoltóknak nem ez volt az első, hogy egy kisgyermek kívánságát teljesítik. A pápai tűzoltók nagy szeretettel fogadták Bence kívánságát, amit boldogan, lelkesedéssel teljesítettek.
Bence kérdésünkre elmondta, nagyon örült a lehetőségnek, hogy a tűzoltókhoz ellátogathatott, jól érezte magát a lánglovagok között, s úgy gondolja, ha nagy lesz, ő is tűzoltó lesz.
A kisfiú örömmel próbálta fel a tűzoltó sisakot

A Csodalámpa Alapítvány már többezer, 3-18 év közötti, életveszélyes betegséggel - leukémia, transzplantáció, izomsorvadás, cisztás fibrózis stb. - küzdő gyermek egyéni álmát váltotta valóra. Az évente 230-250 kívánságot az országos kívánságteljesítő hálózatán keresztül, a mintegy 150 önkéntes segítségével teljesítik. A kisebb gyerekek általában játékokat, trambulint, kerékpárt, a nagyobbak számítástechnikai eszközöket, laptopot, telefont kérnek, ez utóbbiakkal tartják a betegágyból is a kapcsolatot a külvilággal. Mások szeretnének számukra addig elérhetetlen helyre utazni - Eurodisney, Harry Potter- túra -, vagy olyat tenni, amit csak álmukban reméltek -, delfint simogatni, igazi tankba beülni, hőlégballonozni, külföldi kedvenc csapat mérkőzésére vagy az állatkertbe eljutni, Balatonon nyaralni.
Egy délutánra Bence is tűzoltó lehetett

A legemlékezetesebb kívánságok mégis azok, amikor a gyerekek példaképeikkel, ismert személyekkel szeretnének találkozni - mint például a pápával, Johnny Depp-pel, Arnold Schwarzeneggerrel, Hosszú Katinkával, Michelisz Norberttel, Lakatos Márkkal - vagy éppen arról álmodnak, hogy a televízió-sorozatok készítését megtapasztalhassák. A gyerekek erőt merítenek ezekből az élményekből és a csodalámpások hiszik, hogy ezzel segítenek nekik legyőzni a betegségüket.
Bence természetesen nem tért haza üres kézzel a tűzoltóságról, hiszen a lánglovagok apró ajándékokkal is meglepték meg a kisfiút.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!