Nyári tábor a megelőzés jegyében


2020-07-24 09:13:49  | cikk:  | 


Nyári tábor a megelőzés jegyében főképe
A pápai rendőrök diákoknak szervezett táborba látogattak el és tartottak előadást a nyár veszélyeiről.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai a helyi önkormányzat által szervezett nyári táborban tartottak bűn-és baleset-megelőzési foglalkozást 2020. július 21-én délután Takácsin.

A program során a gyerekek a gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályairól hallhattak előadást, majd egy mágneses oktatótábla segítségével a rendőrök bemutatták a kerékpár kötelező tartozékainak helyes használatát. Az előadók kitértek a biciklizéskor ajánlott védőfelszerelések fontosságára is. Elmondták továbbá, hogy kerékpározáskor a bukósisak nem kötelező, de viselése ajánlott, hiszen az védi viselője fejét egy esetleges baleset, illetve ütközés bekövetkezésekor. Hangsúlyozták, hogy a megfelelő védelem érdekében figyelmet kell fordítani a fejvédő helyes beállítására és rögzítésére.

A rendőrök hasznos tanácsokat fogalmaztak meg arra vonatkozóan is, mire ügyeljenek a gyerekek, ha egyedül tartózkodnak otthon.

A program során elsajátított ismereteket később önállóan mutathatták be a táborosok, a feladatokat jól végrehajtók kisebb ajándékokat kaptak, és mindegyikőjük beülhetett a rendőrautóba.

Képek:


Címkék: rendőrségi
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!