Ez lesz Izrael jövője?


2020-07-23 15:15:16  | cikk: ha  | 


Ez lesz Izrael jövője? főképe
Izrael jövője a bibliai próféciák alapján - ezzel a címmel tartott előadást Ortutay Gábor a zsinagógában. A Pápa és Környéke Zsidó Kulturális Hagyományőrző Egyesület újra elindította a Zsinagógai séták című rendezvénysorozatát, s ennek első alkalmán a Hit Gyülekezete lelkésze beszélt a zsidók országának helyzetéről. Ortutay Gábor hangsúlyozta, hogy a Szentírásban egyértelmű üzenetek olvashatók a közeljövő történéseiről.

- A Biblia történetileg igazolt eseményeket tartalmaz. A próféciák nyilván spirituális kijelentések, de ezek is többször visszatérnek, visszaigazolódnak - mondta Ortutay Gábor. A lelkész hangsúlyozta, hogy a próféciákat vizsgálva kirajzolódik Izrael jövője. - Nagyon súlyos kataklizmák várhatók, de a végkifejlet happy end - tette hozzá.
Ortutay Gábor előadása a zsinagógában

- A kijelentéseket olvasva elmondhatjuk, hogy a közeljövő történéseit ismerjük. A közeljövő alatt néhány évtizedet értünk - fűzte hozzá a lelkész. - 2000 év telt el a Szentély pusztulása óta. Azóta megalakult Izrael állama, s a Szentély újjáépítése is a tervek közt szerepel. Ha ez közmegegyezés alapján felépül, akkor felgyorsulnak az események. A próféciák szerint lesz egy hamis uralkodó, aki bemegy a szent épületbe, és elvárja, hogy őt imádják. Az emberek akkor elmenekülnek, s elkezdődik a nyomorúság időszaka, a Jelenések könyve borzalmai elevenednek meg, aztán eljön a Messiás és beköszönt a béke ideje - mondta Ortutay Gábor.

A Zsinagógai séták következő alkalma július 29-én lesz, akkor Balázsné Márton Mária egyesületi tag tart előadást a megkülönböztetésről.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!