Visszaváltják a bérleteket, de lesznek koncertek


2020-07-22 21:34:26  | cikk: ha  | 


Visszaváltják a bérleteket, de lesznek koncertek főképe

A Pannonia Reformata Múzeum tavaly indította útjára Musica Pannonica Reformata elnevezésű hangversenysorozatát. A négy alkalomból álló klasszikus zenei bérlet jó fogadtatásra lelt, épp ezért nem volt kétséges a folytatás, de a koronavírus-járvány felülírta a terveket.

A bérletben idén márciusban lett volna az első koncert, Érdi Tamás zongoraművész estje. A következő alkalmat augusztusra időzítették a szervezők, de Szabadi Vilmos mesterkurzusára külföldről is jelentkeztek, s a kockázatok mérlegelése után a világhírű hegedűművész is úgy gondolta, hogy jövőre tartja meg ezt a kurzust. A Nemzeti Énekkar szeptember 26-i fellépése még függőben van, de Vörös Boglárka novemberi szerzői estjét biztosan nem tudják megtartani. A kényszerű, de megfontolt döntések következtében a már eladott hangversenybérletek visszaválthatók a Pannonia Reformata Múzeum pénztárában.

De az, hogy nincs bérlet, nem jelenti azt, hogy nincsenek koncertek az Ótemplomban. Legközelebb az Orgonák éjszakája elnevezésű országos programhoz csatlakozik a múzeum Gönye Martin katolikus kántor javaslatára, így augusztus 8-án 20.30-21.30-ig Parola Csaba és Gönye Martin orgonajátékában gyönyörködhetnek az érdeklődők, de lesznek szólóénekesek is az alkalmon. Ez a rendezvény ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várnak. Akár a templomtérben, akár a hangulatos, mediterrán teraszon üldögélve is tartalmas kikapcsolódást ígér a rendezvény.

Augusztus 29-én 19 órakor nyáresti St. Martin koncert lesz az Ótemplomban, erre már válthatók jegyek. December 10-én pedig Rákász Gergely virtuóz játékát lesz alkalma meghallgatni a pápai közönségnek. Halászné Kapcsándi Szilvia elmondta, hogy a nehézségek és korlátozások ellenére is igyekeznek színvonalas hangversenyeket kínálni az érdeklődőknek, s reméli, hogy a jövő évi Musica Pannonica Reformata bérlet alkalmait meg tudják tartani, a koncerteket mindenesetre már szervezik.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!