Idén már biztosan nem lesz kispályás foci


2020-07-22 19:37:24  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Idén már biztosan nem lesz kispályás foci főképe
Az önkormányzat által bejelentett szervezeti átalakítások és a koronavírus-járvány helyzet miatt idén elmarad a városi kispályás labdarúgó bajnokság.

Az enyhítéseket követően valamint a csapatvezetők többszöri érdeklődése után felmerült, hogy a nagypályás kiíráshoz hasonlóan őszi-tavaszi rendszerben a szervező Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ mégis megrendezi az első-és másodosztályú pontvadászatot, ám mint Geschitz Gergely szervezőtől megtudtuk, az újraindulás több okból sem kapott zöld utat.

- Szabadkai Veritával, a JMSZK igazgatójával egyeztetve arra a döntésre jutottunk, hogy idén elmarad a bajnokság - mondta a szervező. - Mint ismert, az önkormányzati intézmények feladatkörét - így a pontvadászatot szervező művelődési központét is - várhatóan novembertől a Pápai Platán Nonprofit Kft. veszi át. Az ifjúsági és sporttal kapcsolatos feladatok ellátására pedig a polgármester úr javaslatára az önkormányzat 2020. november 1-től 100 százalékos önkormányzati tulajdonban álló gazdasági társaságot vagy költségvetési szervet hoz létre, melynek feladata a Városi Sportcsarnok, az önkormányzati sportpályák és a jelenleg épülő atlétikai centrum üzemeltetése lesz. Mindez megnehezítené a szervezést. A másik ok, amiért erre a döntésre jutottunk, az a járványügyi helyzet. Előfordulhat, hogy a koronavírus-járvány esetleges második hulláma berobban, ami miatt nem folytatódhatnának a küzdelmek.

Geschitz Gergely hozzátette, ha minden a terveik szerint alakul, 2021. március végén, április elején egy teljesen átszervezett, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Veszprém Megyei Igazgatóságának égisze alatt működő bajnokság indulhat útjára.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!