Három góllal nyert a Perutz, Dóczi megsérült


2020-07-22 14:22:49  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Három góllal nyert a Perutz, Dóczi megsérült főképe
Utolsó előtti felkészülési mérkőzésén 3-0-s győzelmet aratott a THSE-Szabadkikötő ellen a Perutz FC együttese.

A Majosi SE, a Mosonmagyaróvár, a Kaposvár és az Ajka után ötödik edzőmérkőzését a szintén az NB III nyugati csoportjában induló Tintahalakat fogadták a sárga-kékek. A 22 esztendős Bence Szilárd személyében egy újabb próbajátékost tesztelt a hazai csapat, a fiatal védő a Budapest Honvéd II. csapatától érkezett próbajátékra.

Kiválóan kezdte a mérkőzést a hazai alakulat, mely a 10.percben megszerezte a vezetést: Szabó Zsolt passzolt a tizenhatos vonalánál Hanzl Mátéhoz, aki okosan átemelte a kint álló Czerula kapust 1-0. Alig telt el egy perc, egy újabb szépségdíjas találattal duplázott a hazai csapat: Skriba Máté játszotta tisztára magát a tizenhatos csücskénél, majd védhetetlenül tekert a bal felsőbe 2-0. Lengyel Ferenc öröme nem tartott sokáig, hiszen nem sokkal később a pápaiak egyik alapembere, Dóczi Krisztián egy becsúszást követően súlyosnak tűnő bokasérülést szenvedett. Fél óra játék után először veszélyeztetett a Szabadkikötő, Gere belsőzött centikkel a jobb kapufa mellé. Az első játékrész hosszabbításában szép egyérintős játék végén pedig Hanzl helyezett nem sokkal a bal kapufa mellé. Mindkét együttes többet is cserélt a szünetben, pályára kerültek hazai oldalon a fiatalok is, így mindenki megkapta a meccsterhelést, igazi gólhelyzet azonban nem alakult ki. A 3-0-s végeredményt a 91. percben Molnár Tamás állította be, aki Szilágyi passzát higgadtan értékesítette a kimozduló Pálfi mellett.

Lengyel Ferenc: Egy fiatal, taktikusan játszó ellenféllel találkoztunk, mely végig kontrákra játszott és abból többször eljutott a kapunkig. Mindkét félidő nagy részében fölényben játszottunk, ami aggasztó, hogy a játékrészek fennmaradó részében szétesik a csapat, ami értelemszerűen az ellenfélnek kedvez. Nagyon sajnálom Dóczi Krisztián kiesését, Császár Attila után ő már a második sérültünk, ráadásul mindketten alapemberek a védelem közepén, bízom benne, hogy minél előbb vissza tudnak térni.

Perutz FC - THSE-Szabadkikötő 3-0 (2-0) Gsz.: Hanzl, Skriba, Molnár T.

Perutz FC: Szigeti - Irmes, Bence, Dóczi, Böröczky - Kalász, Baldauf, Hanzl, Németh E., Skriba - Szabó Zs., csereként pályára lépett: Horváth B., Benecz, Iványi, Márton, Herber, Mogyorósi, Molnár, Nagy T., Szilágyi, Zsirai, vezetőedző: Lengyel Ferenc.

A pápai csapat hazai közegben zárja az előkészületi meccsek sorát, a kiadottól eltérően július 25-én, szombaton 11 órai kezdéssel fogadják a Duna Takarék megyei első osztályában induló ETO Akadémia csapatát.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!