95. születésnapján köszöntötték Frantz Lászlót


2020-07-18 14:56:08  | cikk: Babos Petra  | 


95. születésnapján köszöntötték Frantz Lászlót  főképe
1925. április 26-án született Frantz László, aki a koronavírus-járvány miatt ma tartotta 95. születésnapját a Huszár Közösségi Házban. A jeles alkalomra sokan gyűltek össze, hogy együtt ünnepeljék Laci bácsival ezt a szép kerek évfordulót.
Laci bácsi Pápán született, édesapja cipész volt.
1956-ban az Amerikai Egyesület Államokba mentek, Pennsylvaniába és ott éltek feleségével és két fiával. Egy nagy vasgyárban dolgozott, majd egy háztartási gépeket gyártó cégnél vállalt munkát egészen nyugdíjazásáig. A munka mellett nagyon sokat dolgozott a kint élő magyarok közösségében, a Magyar Tanyán vezető szerepet vállalt. A kilencvenes években minden évben hazajárt feleségével, majd úgy döntöttek, hogy végleg hazatelepednek Pápára.
Frantz László és párja, Pataky Józsefné

Laci bácsi azóta is aktív életet él idős kora ellenére, rendszeresen jár a nyugdíjas egyesület programjára, de tagja a Honvéd Bajtársi Klubnak és a Kertbarát Körnek is.
Az ünnepelt elmondta, nagyon örül, hogy sokan eljöttek a születésnapjára, jó érzés, hogy ennyien ismerik és szeretik őt.
Baán Éva, az egyesület köszöntőjében elmondta, Frantz Lászlót aktív dogozóként szakmai tudásáért és emberi magatartásáért mindig osztatlan megbecsülés övezte munkahelyén és a környezetében is. Nyugdíjas korától kezdődően sokrétű tapasztalatának átadásával és számos közösség érdekében kifejtett önzetlen segítségnyújtásával elnyerte a nyugdíjas egyesület nagyrabecsülését és szeretetteljes elismerését. Isten éltesse még sokáig körünkben, egészségben és szeretetben. Az elnök emléklapot, egy whiskyt és hozzá egy készletet adott át az ünnepeltnek, hiszen Laci bácsi kedvence a whisky.
Dr. Áldozó Tamás polgármester is köszöntötte a 95 éves Laci bácsit egy üveg Somlói borral és Orbán Viktor miniszterelnök gratuláló oklevelével, valamint a város ajándékcsomagjával. A németországi Teuton Lovagrend támogatásával és segítségével egy kimondottan az idősek számára összeállított ajándékcsomaggal kedveskedett az idős úrnak. Ebben praktikus, hétköznapi használati tárgyak találhatók.
A polgármester is köszöntötte a 95 éves Laci bácsit

-A polgármesternek kötelessége a 90, 95. és 100 éves város lakóinak köszöntése. Különösen kedves kötelesség ez akkor, amikor visszatérően tudom megtenni ezt. Nagy öröm volt számomra, hogy Laci bácsit 90. születésnapján is köszönthettem otthonában, s akkor is, mint most is, kiváló hangulatban, jó kedéllyel, jót beszélgetve emlékeztünk a régi dolgokról - mondta a polgármester, aki végül jó egészséget, nagyon boldog születésnapot kívánt, s azt, hogy még sokszor találkozzanak a nyugdíjas egyesület rendezvényein.
Unger Tamás alpolgármester egy üveg Somlói borral kedveskedett az ünnepeltnek

A köszöntők után pezsgős koccintás következett, majd Csukárdi Tibor szavalt, majd a Honvéd Bajtársi Klub énekkara és a Megafon Zenei Egyesület két fiatalja énekelte vidám dalokat.
További jó egészséget kívánunk, Isten éltesse Laci bácsit!


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!