A második félidőben kijött az osztálykülönbség


2020-07-15 21:51:56  | cikk: Haraszti Gábor  | 


A második félidőben kijött az osztálykülönbség főképe
Jó első félidő után a második játékrészben kijött az osztálykülönbség, így a másodosztályú Ajka magabiztosan győzte le az NB III-as Perutz FC-t.

FC Ajka - Perutz FC 5-1 (2-1) Gsz.: Csizmadia, Zamostny, Zsolnai, Présinger, Nagy I. ill. Skriba

A Majosi SE, a Mosonmagyaróvár és a Kaposvár után az NB II-ben induló FC Ajka ellen folytatta az előkészületi meccsek sorát a Perutz FC. Lengyel Ferenc csapata idegenben szerepelt, a hazaiak ellen 19 pápai játékos kapott lehetőséget.

Már az első percben igazi tűzijáték alakult ki a vendég kapu előtt, előbb Csizmadia ziccerét védte bravúrral Horváth Brúnó, majd a kipattanónál is jó helyen volt a kapus. A 7.percben első helyzetét gólra váltotta a Perutz, Zsirai egy labdaszerzés után remek ütemben ugratta ki Skribát, aki ziccerben nem hibázott és a jobb sarokba lőtt 0-1. Sokáig nem tartott a vendég előny, a 19. percben ugyanis egyenlített az Ajka: a jobb oldalról Nagy lőtte a kapu előtt keresztbe a labdát, a hosszún Csizmadia érkezett, akinek nem volt már nehéz dolga 1-1. A félidő derekán megfordította a meccset a Kis legénység, Lakatos középre adását Zamostny helyezte a jobb felsőbe 2-1. Fél óra játék után egyenlíthetett volna a Pápa, Szabó Zsolt fejesét azonban bravúrral kitolta a hazai portás, a kipattanót a sok ajkai védő között Hanzl pedig nem tudta már a kapuba kotorni. A második félidő elején megszületett az Ajka harmadik gólja, Zsolnai emelt a bizonytalan Szigeti felett a hálóba 3-1. Az 53. percben már három volt a különbség, Présinger két emberen is áthámozta magát, majd nagy gólt lőtt a rövid felsőbe 4-1. A 71.percben Rétyi bal alsóba tartó labdáját tolta ki bravúrral Szigeti, két perccel később azonban tehetetlen volt: Hanzl rossz ütemű becsúszása után Présinger került a földre, a játékvezető pedig a tizenegyespontra mutatott: a jogosan megítélt büntetőt Nagy magabiztosan lőtte a balra vetődő Szigeti mellett a jobb alsó sarokba, kialakítva az 5-1-es végeredményt.

Lengyel Ferenc: Az első félidővel nagyjából meg voltam elégedve, ám a második 45 percben nem tudtuk megnehezíteni az Ajka dolgát. A fiúk főleg a szünetig próbálták megcsinálni, amit az öltözőben kértem tőlük, de az ma is látszott, hogy az NB II azért más kávéház. Nyilván az iram az NB III-ban nem lesz olyan, mint amit ma a több volt NB I-es játékost felvonultató Ajkától láttunk, de be kell látni, hogy sajnos több játékos sincs még megfelelő fizikai állapotban. Sűrű lesz a bajnokság kezdetéig hátralévő két hét, hiszen az ma is látszott, hogy bőven van még tennivalónk.

Perutz FC: Horváth - Nagy T., Dóczi, Császár, Böröcsky - Zsirai, Németh - Hanzl, Skriba, Kalász - Szabó Zs., pályára léptek még: Szigeti, Baldauf, Iványi, Szilágyi, Mogyorósi, Molnár, Benecz, Márton, vezetőedző: Lengyel Ferenc.

A csapathoz kapcsolódó hír, hogy a Perutz szombati ellenfele, a Celldömölk lemondta a felkészülési találkozót, így a vezetőségnek új ellenfél után kell néznie, mely az idő rövidsége miatt nem egyszerű feladat. Egyelőre a hétvégi ellenfél kiléte nem ismert.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!