Veszélyben a vasút(?)


2009-09-17 12:18:10  | cikk:  | 


A Szombathely-Pápa-Győr vasútvonal kikerül az állami megrendelésűek közül, a vonallal szemben a Szombathely-Csorna-Győr útvonalat támogatják. Erről szól egy 2009. júliusi kormányrendelet. A rendelkezés tegnapelőtt került nyilvánosságra. Pápa polgármestere, dr. Kovács Zoltán politikai döntésnek tartja az elképzelést. Ezt utasforgalmi adatokkal támasztja alá, ezek szerint a Szombathely-Pápa-Győr vasútvonalon utazók száma többszöröse a Szombathely-Csorna-Győr vonalénak. A kormányrendeletben megfogalmazott elképzelések szerint meghatározott vasúti vonalak működtetéséért, fenntartásáért az állam lenne a felelős, a többi esetében regionális szervezetek végeznék ezt a munkát. Dr. Kovács Zoltán kifejtette: a kormányrendelkezés a pápai érintettségű vasúti vonal ellehetetlenülésének veszélyét hordozza magában.


(Hírforrás: Pápa Városi Televízió)
(Képek forrása: Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium)

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!