Migránsokat fogtak a pápai rendőrök


2020-07-15 11:52:06  | cikk:  | 


Migránsokat fogtak a pápai rendőrök főképe
Hat szír állampolgárt és egy román embercsempészt fogtak el a pápai rendőrök ma délelőtt, Tapolcafő után, a döbröntei leágazónál. Információink szerint a hét személyből kettő a csomagtartóban utazott az osztrák rendszámú Volkswagenben.

A police.hu tájékoztatása szerint a Pápai Rendőrkapitányság munkatársai 2020. július 15-én 9 óra 25 perckor a 83-as számú főúton, Tapolcafő közelében a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának információi alapján ellenőriztek egy osztrák honosságú Volkswagen Passat típusú személygépkocsit.

Az autóban - amely Ausztria felé haladt - a sofőrön kívül hat, magukat szír állampolgárnak valló férfi utazott. Minden utas az elsődleges adatok szerint illegálisan jutott Magyarország területére, jogszerű tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

Az autót vezető román állampolgárt, valamint az illegálisan az országban tartózkodó férfiakat a rendőrök előállították, és velük szemben az elsődleges intézkedéseket megkezdték.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!