Strandkézilabda csapatot építenek


2020-07-15 11:21:08  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Strandkézilabda csapatot építenek főképe
A Várkertfürdő a megszokott úszó-és vízilabda tábora mellett idén először lehetőséget nyújt gyermekeknek a strandkézilabda megismeréséhez.

A táborban olyanoknak is lehetőséget biztosítanak a játékra, akik korábban még nem ismerték a kézilabda ezen változatát. A strandkézilabda megismerése és a sok-sok strandolás mellett mozilátogatás, úszófoglalkozások, egyéb szabadtéri sportok kipróbálására nyílik lehetőség a napközis táborban.

- Nagyon jó létszám gyűlt össze az első turnusra, örültem a 12 főnek, közülük is heten-nyolcan 2005-2006-os születésűek, a pápai fiatalok mellett ketten Győrből is jelentkeztek - mondta Szakács Dániel, táborvezető. - Az első foglalkozás előtt azért átvettük a szabályokat, melyek csak elsőre tűnnek egyszerűnek. A játékot 27 méter hosszú és 12 méter széles, négyszögletes területen játsszák. A mérkőzés két félidőből áll, mindkét félidő eredményét önállóan kell értékelni, amennyiben 1-1-re állnak a csapatok, szétlövéssel derül fény a győztes kilétére. A szokványos gól egy pontot ér, ha azonban a nyúl, azaz a kapust cserélő játékos szerzi, az két pont. Látványos megoldásért is két pont jár: ha a játékos a levegőben repül, vagy gólszerzés előtt megfordul a saját tengelye körül vagy ha a gólt a kapus szerzi. Úgy látom, a résztvevők már néhány nap alatt is sokat fejlődtek, jó serdülő lánycsapat jöhet össze itt Pápán.

Szakács Dániel hozzátette, a nyár folyamán Alsóörsön és Bükön is szeretnének egy-egy tornán részt venni, sőt augusztusban tervben van egy pápai kupa megrendezése is. A következő turnust július 27-31. között rendezik, melyre a Várkertfürdő honlapján július 22-ig lehet jelentkezni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!