Megújul a színházépület


2020-07-14 17:32:26  | cikk: HuHa  | 


Megújul a színházépület főképe
Régóta indokolt volt a Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpont színházépületének megújítása, hiszen a 80-as években készült épület sem energetikailag, sem minőségileg nem felel meg a mai kor igényeinek. Erre adott lehetőséget az úgynevezett HACS projekt, melyre 400 millió forintot nyert a JMSZK, s melynek kulcsprojektje 139 millió forintot biztosít a korszerűsítésre. Az önkormányzat sikeres pályázatot nyújtott be a Helyi Akciócsoporthoz, így az előkészítő munkák után július elején megkezdődhetett a közművelődési célokat szolgáló épület részleges felújítása.
A kivitelező és megrendelő képviselői egyeztettek a július eleji munkakezdéskor

-A beruházás legjelentősebb eleme az épület energetikai felújítása, ennek része a nyílászárók cseréje, az épület külső hőszigetelése és a pincefödém szigetelése. Ennél talán látványosabb, hogy a teraszt lebontjuk és újjáépítjük, ezzel egy újabb, rendezvények megtartására alkalmas tér készül, a belső előtér pedig tágasabbá válik és egy 21. századi okospulttal bővül - sorolta a feladatokat Rádi Róbert, a projekteket koordináló Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője.
Új terasz készül

A felújítás szükségességét dr. Áldozó Tamás polgármester is hangsúlyozta, mint mondta, a város legnagyobb, közművelődést szolgáló épülete általános állagából, lapostetős megoldásából, a terasz statikai állapotából és a színház hőtechnikai paramétereiből adódóan megérett a korszerűsítésre és a projekt nyújtotta lehetőséggel több hiányosságot felszámolhatnak. A városvezető a projekt eredményeként jelentős megtakarítással számol és úgy látja, a megújuló belső terek még jobban fogják szolgálni a közművelődés iránt érdeklődőket.
Megújul a fogadótér is

A munkálatok július elején a bontással kezdődtek, a kivitelezők a terasz eltüntetésével és az aula padlójának felbontásával kezdtek. Az intézmény vezetőjétől, Szabadkai Veritától megtudtuk, munkatársaival felkészültek az építkezés okozta kellemetlenségekre, a feladatellátás folyamatos az épületben, a rendezvényeket azonban a Városi Sportcsarnokban vagy a Huszár Közösségi házban tartják majd meg. Kiemelte, a beruházásnak köszönhetően modern, vonzó, mai igényeket kielégítő színházépülete lesz a városnak. Hozzátette, az épület látogatottsága nagy, évente 40-45 ezer belépést regisztrálnak, 200 rendezvényt és több, mint 100 közösségi foglalkozást tartanak itt.
Fontos eleme a projektnek a nyílászárók cseréje

A kivitelezői közbeszerzési eljárás műszaki tartalma a projektben befogadható munkák mellett további feladatok elvégzését is magába foglalja, amik szintén nagyon indokoltak, ezekre az önkormányzat biztosít forrást, s így összesen 231 millió forint értékű fejlesztés valósul meg a színházépületen. A munkálatok elvégzésére 5 hónap áll rendelkezésre.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!