Megúszta a brutális balesetet a pápai kerékpáros


2020-07-12 19:46:13  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: index.hu  | 


Megúszta a brutális balesetet a pápai kerékpáros főképe
Óriási tömegbukás történt az 1. Gella Kupán, rögtön a rajt utáni első körben Tótvázsony és Balatonszőlős közötti 8 százalékos lejtmenetben - írja Facebook-oldalán a Velo.hu kerékpáros magazin. A versenyen közel 200-an indultak. A beszámoló szerint a baleset 70 km/órás sebességnél történt, az erdő úgy nézett ki utána, mint egy "horrorfilmben". A poszt alatti kommentek szerint ennél nagyobb sebességgel is haladhattak a versenyzők, amikor a baleset történt.

A mezőnyben ott volt Ferenczi Balázs, a pápai HeloVelo SE versenyzője is, aki szerencsére karcolások nélkül megúszta a balesetet. Balázs Facebook oldalán horrorisztikusnak írta le a látványt.

- A versenyt tömegbukás miatt törölték, a bukásban én is érintett voltam, de semmi sérülés velem nem történt, tovább tudtam menni, de az eset közvetlenül előttem, mellettem, körülöttem történt - írja a fiatal versenyző. - A szervező versenybalesetre hivatkozik, amivel részben egyet is értek, viszont mint szervező felelős azért, hogy a biztonságot maximalizálja, a versenybalesetek kockázatát meg minimalizálja, ami ma nem történt meg. A futamban rengeteg korosztály vett részt, mivel szezonnyitó verseny volt, mindenki itt volt a hazai mezőnyből, nagyjából 200 fő. A versenyen a lassú rajt nem volt, hátszélben indultunk a kanyargós lejtőn, ahol kisebb vízfoltok voltak a pályán, amik csúsztak, a mezőnyben mindenki próbált minél jobb pozícióba kerülni, így folyamatosan 80 km/h felett jöttünk. A bukás pillanatában 84 km/h volt a sebességem, ekkor hirtelen egy hatalmas csattanás történt előttem, repültek a kulacsok, a kerékpárok széttörve repkedtek, sajnos az emberek is és pánik tört ki a mezőnyben. Valkó András volt a kísérőm, aki a mezőny mögött érkezett a kísérő autóval, így ő is igyekezett segíteni, minden tele volt vérrel és mindenhol emberek feküdtek. A bukásban körülbelül 50-en voltak érintettek, többen átestek a szalagkorláton, mint egy horrorfilmben.

A baleset körülményeit vizsgálja a rendőrség.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!